10. ribiški maraton Rače 2023
13/07/2023
Vabilo na planinski izlet na Malo Ojstrico in Moličko planino
20/07/2023

Tekaško kolesarska sekcija IPA kluba Ljubljana v sodelovanju z Območnim policijskim sindikatom Ljubljana in kolektivom Policijske postaje Litija v soboto 26. avgusta 2023 vabijo na 5. MEMORIAL DAMIJANA KUKOVIČA s kolesarskim vzponom in pohodom na Janče.
Dogodek bo potekal ob normalnem prometu, upoštevaje vsa cestno prometna pravila. Trasa je v celoti asfaltirana in je dolga približno 20 km, premagati pa bo treba kakšnih 700 višinskih metrov. Primerna je za vse vrste koles. Za udeležence pohoda je start v Jevnici.

Za člane IPA kluba Ljubljana in Območnega policijskega sindikata Ljubljana stroške startnine krijeta IPA klub Ljubljana in Območni policijski sindikat Ljubljana. Za ostale udeležence pa je startnina 10 EUR na osebo, ki se poravna na kraju samem. Zbrana sredstva bomo, kot vsako leto, namenili za cvetlični aranžma, katerega bomo položili ob dnevu spomina na mrtve na Damijanov grob, preostanek zbranih sredstev pa bomo namenili njegovi družini. Vsak udeleženec prejme spominsko darilo, topel obrok in pijačo. Za hrano in pijačo bo po koncu poskrbljeno na strelišču LD Kresnice, na Tujem Grmu (oddaljeno cca. 200 m – makadam).

Za udeležence pohoda je zbor prav tako pred Policijsko postajo Litija. Nato se bomo z avtomobili odpeljali do Jevnice, od tam pa se bomo peš odpravili mimo spomenika žrtvam NOB skozi gozd na Tuji Grm. Pot je ves čas lepo markirana, saj je del ZPP, Ljubljanske mladinske poti in Evropske pešpoti E6. Hoje v eno smer je približno 2 uri, pri čemer naredimo višinske razlike 513 m.

V primeru slabega vremena bo dogodek odpovedan.

Na dogodek so vabljeni tudi svojci pokojnega prijatelja in sodelavca, ki nas bodo pričakali v cilju na lovskem strelišču LD Kresnice na Tujem Grmu.

ZBOR: 8.30 pred Policijsko postajo Litija, avtomobile parkirate na parkirišču gostilne pri Mostu v Litiji, ki je od zbornega mesta oddaljena kakšnih 50m
START: 9.00 izpred Policijske postaje Litija
TRASA ZA KOLESARJE: Litija – Cestno podjetje Litija (prižig svečke Damijanu, na mestu kjer je podlegel poškodbam) – Šmartno pri Litiji – Malo Trebeljevo – Prežganje – Volavlje – Janče (Planinski dom na Jančah) – Tuji Grm.
TRASA ZA POHODNIKE: Iz Jevnice mimo spomenika žrtvam NOB skozi gozd na Tuji Grm. Pot je ves čas lepo markirana, saj je del ZPP, Ljubljanske mladinske poti in Evropske pešpoti E6. Hoje v eno smer je približno 2 uri, pri čemer naredimo višinske razlike 513 m.

PRIJAVE najkasneje do srede 23. 8. 2023 pri
Anže GROM na tel. 041 777 661 ali e-mail anzegrom@gmail.com in anze.grom@policija.si
Dušan BARTELJ na tel. 070 611 392 ali e-mail dusan.bartelj@policija.si in dule.bartely@gmail.com

SERVO PER AMIKECO!

Comments are closed.