VABILO – tradicionalno ribiško tekmovanje posameznikov v lovu rib s plovcem. »POKAL IPA RK LJUBLJANA – JESENSKA«
14/09/2015
Dan Policije
30/11/2015

Vabilo na planinski izlet Sv. Ana in Grmada pri Ribnici

RK IPA Ljubljana in PD Preddvor vabita NA PLANINSKI IZLET na Sv. Ano in Grmado pri Ribnici, v soboto, 24.10.2015.

ODHOD: Preddvor ob 7.00 uri, Kranj 7.15 , Ljubljana 7.45.

OPIS POTI: Peljali se bomo do Ljubljane in nato vožnjo nadaljevali po regionalni cesti proti Kočevju. V Ribnici bomo na izhodiščni točki (Lepovče, industrijska cona ) pustili naše jeklene konjičke in pričeli z našim pohodom. Pot nas bo vodila na Malo goro po Ribniški naravoslovni poti mimo Francetove jame do cerkve in planinske koče na Sv. Ani. Tu se nam odpre pogled na Veliko goro in celotno ribniško dolino. Nato bomo pot nadaljevali po gozdni poti, do razgledne točke Stene Sv. Ane, kjer je čudovit razgled vse do Kamniških in Savinjskih alp. Pohod bomo nadaljevali po razgibanih poteh, ki nam bodo pričarale jesenski utrip gozda v teh krajih. Naslednja točka je Grmada nad Ortnekom. Tu se bomo v planinski koči odpočili, okrepčali in občudovali čudovito širšo in daljno okolico. Sledi povratek čez Vrh pri Poljanah na Ortnek.

ČAS HOJE: cca 5 ur

TEŽAVNOST: lahka planinska pot primerna za vse planince

OBVEZNA OPREMA: Vsi udeleženci morajo biti oblečeni in obuti glede na vremenske razmere (rezervna oblačila, pohodni čevlji, priporočljive so tudi pohodne palice, kapa in rokavice...).

POSEBNOSTI: Člani IPA Ljubljana si prevoz z osebnimi avtomobili si organiziramo (zaenkrat) sami. V Ljubljani se dobimo ob 7.40 na parkirišču gostilne Jurman na Zaloški cesti, v Ribnici pa na železniški postaji ob 8.40 uri. Za prevoz ob povratku iz Ortneka na izhodiščno točko v Ribnici ( kjer bomo imeli parkirane avtomobile) se bomo dogovorili sproti glede na število udeležencev oz. potrebe. O vseh spremembah vas bom sproti obveščal. Hrana iz nahrbtnika, pijača pa v lastni režiji v dveh planinskih kočah. INFORMACIJE PRIJAVE : do 22.10.2015, Anton VOZELJ tel. 040 353 185,ali po e mailu vozelj.anton@gmail.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja