OBČNI ZBOR – OBVESTILO O IZVEDBI
04/04/2021
VIRTUALNI ISTRSKI MARATON 2021
07/05/2021

Že leto dni tekanje ni več tako kot je bilo včasih. No, mi malo bolj izkušeni lahko rečemo, da že kar nekaj let tudi nogomet ni več tak kot je bil in pa seveda pregovorno tudi »kelnarce« niso več take kot so bile včasih.  Hmm, beseda včasih je v teh epidemioloških časih že nekaj vsakdanjega, vsi pa upamo in da vsak po svojih močeh pripomore, da je vse to samo začasno.

Pohod in tek na Murovico je bil letos izveden že devetnajstič in za razliko kot prejšnjih let je trajal celih tri tedne.  Zaradi epidemioloških razmer in ukrepov vlade je tek in pohod trajal od 22. marca do 11. aprila. Za vse zainteresirane je bila udeležba individualna. Zaradi lepe gozdne poti in višje na poti še lepšimi razgledi proti ljubljanski kotlini in reko Savo ni nihče od nas v tistem trenutku grizenja kolen v strmine Murovice pogrešal velikih množičnih prireditev. Prireditev vsako leto konec marca sovpada s kulturnim praznikom občine Dol pri Ljubljani, ki obeležuje rojstvo matematičnega genija Jurija Vege v vasici Zagorica nad Dolskim pri Ljubljani.

Ker v teh nenavadnih časih primanjkuje športno rekreativnih dogodkov, sem kot organizator ŠD Partizan Dolsko letos povabil tudi člane IPA klub Ljubljana kolesarko – tekaške sekcije. Teka smo se lahko udeležili s pomočjo aplikacije Strava, ki jo mora imeti udeleženec naloženo na »pametnem«  telefonu ali pa primerni športni uri. S GPS signalom nam je naprava na točno določenem odseku trase Murovice izmerila pretečeno pot in čas ter jo posredovala administratorju ŠD Partizan Dolsko.  Z lepo in zahtevno traso smo se spopadli trije člani kluba Zlatka Tičar, Mihael Burilov in Dušan Bartelj.

Seveda pa so drugo leto vabljeni tudi naši pohodniki in vsi ostali člani kluba IPA Ljubljana.

Bartelj Dušan

Galerija

 

Comments are closed.