22. gorski tek in pohod na Murovico
26/03/2024
Life of Mars Trail na otoku Pagu
10/04/2024

Planinsko pohodniška sekcija IPA kluba Ljubljana je pohod na Vodiško planino načrtovala za soboto 16. 3. 2024, a smo se zaradi slabe vremenske napovedi z vsemi prijavljenimi pohodniki dogovorili, da pohod prestavimo na naslednji dan.

Zbrali smo se na Fužinah, med potjo pobrali še nekaj udeležencev in se z avtomobili odpeljali do parkirišča pri tovarni Plamen v Kropi, kjer nas je že čakala naša članica Renata Blaznik. Na samem uvodu oz. začetku našega pohoda smo od nje slišali veliko o Kropi in njeni zgodovini. Pot je bila krožna, neverjetno zanimiva, razgibana in polna drobnih detajlov. Pot nas je najprej zanesla mimo cerkve, po strmem pobočju proti Jamniku, nato smo jo nadaljevali po robu Jelovice vse do Vodiške planine, kjer smo imeli odlično kosilo. Po prijetnem druženju pa še strm spust do naših jeklenih konjičkov. Za pohod smo porabili cel dan in domov smo se vračali prijetno utrujeni.

Nad izletom smo bili vsi zadovoljni, težav in poškodb ni bilo nobenih in še enkrat velik hvala Renati Blaznik in njenemu partnerju za odlično organizacijo. Iz srca smo hvaležni, da nam naši člani IPA kluba Ljubljana želijo predstaviti svoj kraj in nas popeljati po čudovitih poteh.

SERVO PER AMIKECO!

Mateja Udovč

Comments are closed.