VZPON NA ZAGORICO 2015
06/01/2016
DUŠAN BARTELJ, POTEP PO KORZIKI
06/01/2016

V soboto 8. 8. 2015 je bil v organizaciji Kolesarskega društva Zagorska dolina organiziran in izveden 15. Vzpon na Zasavsko Sveto goro. Prireditev je tradicionalna, katere se že vrsto let udeležujemo tudi člani IPA kluba Ljubljana. Vzpon na Zasavsko Sveto goro je ena izmed tekem, katere rezultate štejemo tudi za tekmovanje “Pokal IPA RK Ljubljana”. Tekmujemo pa v kategorijah: IPA moški do 35 let, od 35 do 45 let in nad 45 let. Obstaja tudi enotna ženska kategorija.

Start dirke je pred tržnico v Zagorju in poteka na relaciji Zagorje, Čolnišče, Kal, Šentlambert, Brezovica, koča na Zasavski Sv. gori. Proga je dolga 13 kilometrov in je v celoti asfaltirana.

Letošnje druge dirke za “Pokal IPA RK Ljubljana” smo se udeležili (samo) trije člani. Kljub objavi in vabilu na spletni strani Sekcije, na dirko članov drugih IPA klubov ni bilo. Z vzponom smo se spopadli vsak s svojo taktiko in najhitrejši je bil Peter Loboda, za njim je v cilj prisopihal Dušan Bartelj in čez nekaj časa še Mihael Burilov.

V cilju smo se okrepčali, po okrepčilu pa smo se odpeljali nazaj v Zagorje kjer smo počakali na razglasitev rezultatov.

Comments are closed.