OBISK PREDSTAVNIC IPA SEKCIJE ČRNA GORA
27/04/2016
3.ISTRSKI MARATON-2.DRŽAVNO PRVENSTVO IPA V MARATONU
28/04/2016

IPA klub Ljubljana že nekaj let sodeluje z IPA Budimpešta. Z omenjenim klubom smo pred leti podpisali sporazum o sodelovanju, v katerem smo se zapisali vsebine sodelovanja. Ena izmed teh je tudi udeležba na slovesnostih kluba, kar 10. letnica nedvomno je. Po prejetem vabilu, smo v dopisni seji odločali in odločili, da delegacijo IPA kluba Ljubljana sestavljajo: Burilov, Prah Podborški, Jakše in Ribič.

Na petek, 15. aprila, smo tako v jutranjih urah krenili proti Budimpešti. Po predvidenem programu, je bil pričakovani prihod med 11.00 in 13.00 uro. Glede na to, da smo imeli ugodne prometne razmere in da je v večini poti avtocesta, smo na cilj – hotel Millenium, prispeli okoli enajste ure. Takoj po prihodu in srečanju s podpredsednico Mariko, smo se preoblekli v svečana oblačila. Iz hotela so nas odpeljali do dvorane, v kateri je bila predvidena slavnostna akademija ob 10. letnici IPA Budimpešte. Slavnostna akademija je bila povsem enostavna. Po govoru predsednika Tiborja Kozak, je sledila podelitev priznanj posameznikom in ogled razstave slik o delu kluba. Med dobitniki priznanj ob 10. letnici IPA Budimpešte smo bili tudi predsedniki sodelujočih klubov iz sosednjih držav. IPA Budimpešta ima podpisane sporazume o sodelovanju z IPA Zagreb, IPA Dunaj, IPA Kobenhagen in seveda IPA Ljubljana. Med gosti iz tujine je bila tudi delegacija iz Romunije (regija 3, Bihor).

Po svečani akademiji je sledila večerja in druženje v obliki razgovora. V tem času smo si izmenjali tudi priložnostna darila.

Naslednji dan je bil predviden za ogled. Ogledali smo si predel “Bazar” in prostore predsedniške palače. Prav tako so se gostitelji potrudili in nam omogočili, da smo preizkusili njihovo raznoliko kulinarično ponudbo.

V nedeljo smo se po zajtrku poslovili in obvezali, da ostanemo v stikih in sodelujemo še naprej.

Nekaj utrinkov v galeriji.

Mihael Burilov

 

Comments are closed.