10. LET IPA BUDIMPEŠTE
27/04/2016
POHOD NA KRIM, APRIL 2016
28/04/2016

3.ISTRSKI MARATON-2.DRŽAVNO PRVENSTVO IPA V MARATONU

IPA RK Koper je v okviru 3. istrskega maratona organiziral 2. državno prvenstvo IPA v maratonu. Državno prvenstvo IPA v maratonu sodi med prireditve po programu IPA Sekcije Slovenije, ki jih v so organizaciji s Sekcijo organizirajo posamezni klubi.

3.istrski maraton je že od samega začetka množična športna prireditev na kateri je moč srečati udeležence iz številnih držav Evrope in celo drugih celin. Organizacija tekmovanja je na izredno visokem nivoju. Prav tako pa tudi termin in klima pripomoreta k množični udeležbi. Iz našega kluba se vsako leto tekmovanja udeleži večje število članov. Letos nas je bilo za IPA klub Ljubljana prijavljenih sedem, smo pa srečali naše članice in člane, ki se takih tekmovanj udeležujejo v lastni organizaciji. Upamo, da se nam ti naslednje leto pridružijo.

Letošnji start pol maratona, katerega se je udeležila večina prijavljenih tekmovalcev, je bil v Kopru. Trasa teka nas je vodila proti in preko Izole, Strunjana, Pirana v Portorož, kjer je bil cilj. Vreme in vzdušje ob progi je bilo lepo, je pa bila letošnja trasa najbolj zahtevna do sedaj, zaradi višinske razlike, ki smo jo morali premagati. Kljub vsemu, smo vsi prispeli na cilj in prejeli spominske medalje.

IPA RK Koper je za IPA člane organiziral razglasitev rezultatov v Kostelu. Vsak udeleženec je prejel spominsko medaljo državnega prvenstva IPA v maratonu, najboljši pa v svojih kategorijah tudi pokale. Po razglasitvi je sledilo družabno srečanje. Ob odhodu smo se zaobljubili, da se naslednje leto spet srečamo.

Več v galeriji.

Mihael Burilov

 

 

Comments are closed.