ISLAM IN EVROPA-ISLAMIZACIJA ALI MIRNO SOBIVANJE
20/10/2019
PODELJENA PRIZNANJA NA SVETOVNEM KONGRESU V DUBROVNIKU
23/10/2019

Med 23.6. in 28.6.2019 se je v nemškem Sankt Augustin-u odvijalo mednarodno tekmovanje specialnih enot policije/vojske, katerega se je udeležila tudi ekipa policistov Specialne enote iz Slovenije.

13. COMBAT TEAM CONFERENCE, kot je tudi uradno ime tekmovanja, se odvija vsake štiri leta v že omenjenem mestu Sankt Augustin blizu Bonna. Ekipe so med samim tekmovanjem nastanjene v šotorih v sami bazi nemške specialne enote GSG 9. Tekmovanje specialcev velja za eno najtežjih, saj gre za številčno udeležbo najboljših ekip iz celega sveta ter traja celih pet dni. V petih dneh se morajo ekipe spopasti z desetimi zahtevnimi disciplinami, ki trajajo od 10 min pa do 45 min. Vsaka disciplina je fizično izjemno naporna, zahteva pa tudi znanja drugih veščin kot so streljanje, vožnja z različnimi prevoznimi sredstvi, premagovanje zapletenih ovir in miselnih nalog, najpomembnješa pa je timska usklajenost članov. Zelo pomembno je tudi odlično znanje angleškega jezika, saj so vsa navodila in pravila predstavljena v angleščini.

Z vsako nalogo se spopade ekipa petih mož, kateri morajo opraviti nalogo v čim krajšem času ter s čim manj napakami. Da gre res za izjemno naporno tekmovanje pove dejstvo, da kar nekaj ekip ne konča posameznih disciplin v omejenem času, čeprav gre za najbolj pripravljene posameznike specialnih enot.

Ekipa Specialne enote policije (RED PANTHER) se je tekmovanja udeležila četrtič zapored ter med 44 ekipami dosegla odlično 11. mesto. Prvič se je ekipa udeležila tekmovanja leta 2007 in dosegla 6. mesto, leta 2011 so bili panterji tik za zmagovalci na 2. mestu, leta 2015 pa so osvojili bron.

Iskrena zahvala IPA klubu Ljubljana za izkazano podporo naši ekipi.

Tomaž Hočevar, vodja ekipe Red Panther

Galerija.

 

Comments are closed.