DRŽAVNO PRVENSTVO IPA SEKCIJE SLOVENIJE V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO-VABILO
20/10/2019
13. COMBAT TEAM CONFERENCE
22/10/2019

ISLAM IN EVROPA-ISLAMIZACIJA ALI MIRNO SOBIVANJE

Med 7. in 11.10.2019 je v IBZ Gimborn v Nemčiji potekal seminar na temo “Islam in Evropa – islamizacija ali mirno sobivanje”. V skladu sodelovanja med IPA klubom Ljubljana in PU Ljubljana se je seminarja udeležil Igor Hrastnik iz oddelka za državno mejo in tuce.

Na seminarju so bile predstavljene sociološke in politične teme, ki se nanašajo na integracijo in asimilacijo muslimanske skupnosti, radikalizacijo in deradikalizacijo v Nemčiji ter tudi v preostalem delu Evrope, glede na to, da nas je bilo kar nekaj predstavnikov tudi iz drugih držav članic Evropske unije ter tudi Avstralije.

Predavatelji so bili iz različnih delovnih okolij, kot so islamske teologije, socioloških ved, nevladnih organizacij, političnih ter policijskih ved.

Predvsem predavatelja iz nizozemske in nemške policije pa tudi v neformalnih pogovorih s predstavniki nemških ter drugih policij, ki se precej ukvarjajo s področno tematiko, smo si slušatelji lahko ustvarili pravi vpogled ozadje političnih odločitev nemške države in razlogov za nastanek sociološke in varnostne situacije zaradi migrantskega vala ter posledicami, s katerimi se danes soočajo ne samo nemška policija temveč celoten nemški narod.

Prav zaradi poglobljenega vpogleda je bil letošnji seminar več kot odličen in je na nas udeležencih zagotovo pustil določene vtise.

Kot vedno smo tudi tokrat spoznali nove prijatelje, s katerimi bomo zagotovo še naprej v stiku tako v stanovskem kot tudi profesionalnem.

Za možnost, da sem tudi letos lahko obiskal navedeni seminar se regionalnem klubu IPA še enkrat iskreno zahvaljujem!

Igor Hrastnik

 

Comments are closed.