IPA KOLO-DRUŽENJE GORI DOLI PO DOLENJSKIH GRIČKIH
19/10/2019
ISLAM IN EVROPA-ISLAMIZACIJA ALI MIRNO SOBIVANJE
20/10/2019

DRŽAVNO PRVENSTVO IPA SEKCIJE SLOVENIJE V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO-VABILO

IPA SEKCIJA SLOVENIJA in IPA REGIONALNI KLUB DOLENJSKA,

VABITA

na državno prvenstvo v streljanju s serijsko zračno puško.

Državno prvenstvo za člane in članice regionalnih klubov IPA Sekcije Slovenije bo v soboto, 9. novembra s pričetkom ob 9. uri na strelišču strelskega društva Gorjanci na Jerebovi ulici v Novem mestu (strelišče je v prostorih zaklonišča nasproti objekta Okrožnega sodišča v Novem mestu).

Tekmovanje bo potekalo v ekipni in posamezni ter v moški in ženski konkurenci. Pogoj za ekipno razvrstitev je, da so v vsaki konkurenci prijavljene najmanj tri ekipe. Ekipo sestavljajo trije tekmovalci pri moških in tri tekmovalke pri ženskah. Vsak IPA Regionalni klub lahko prijavi samo eno moško in eno žensko ekipo ter neomejeno število posameznikov.

Strelja se z zračno puško serijske izdelave v tarčo z oznako (R-4 ali R-8). Strelja se stoje brez naslona. Čas streljanja je 45 minut, skupaj s poskusnimi naboji.

Vsak strelec strelja z 20 streli za rezultat in neomejenim številom poskusnih strelov. Tarče se seštevajo v dve seriji po deset strelov.

Uvrstitev posameznikov se določa po največjem številu doseženih krogov v dveh serijah po 10 strelov. Če dva posameznika dosežeta enak končni rezultat, se uvrstitev določa na osnovi vsote doseženih krogov v drugi seriji, če je rezultat tudi takrat enak, pa na osnovi večjega števila desetic, devetic, osmic….

Celotno tekmovanje se odvija po pravilih strelske zveze Slovenije.

Pogoj za udeležbo strelcev je, da so člani IPA regionalnih klubov. Ob prijavi posameznega tekmovalca navedete naslednje podatke:

  • Priimek in ime tekmovalca
  • Pripadnost IPA Regionalnemu klubu
  • Številko članske izkaznice

Prijavnina za posameznega strelca znaša 15 €. V znesku prijavnine so vštete najem strelišča, nakup tarč in streliva ter plačilo sodnikov, organizacija in izvedba tekmovanja, kosilo za vse udeležence in nagrade za najboljše posameznike (medalje) in ekipe (pokali).

Prijavite se lahko predsedniku RK Dolenjska Petru Župancu preko elektronskega naslova peter.zupanc@policija.si ali na tel. št. 030/200-526.

Posamezniki ali IPA Regionalni klubi prijavnino za tekmovalce poravnate pred tekmovanjem na poslovni račun, ki ga ima IPA RK Dolenjska odprtega pri Delavski hranilnici d.d. št. SI56 6100 0001 8932 710, s pripisom »IPA Strelsko tekmovanje 2019«.

Rok za prijavo je 30. 10. 2019.

 

Comments are closed.