MARATON V LOVU RIB S PLOVCEM “RAČE 2019”
15/09/2019
PLANINSKI IZLET NA SEDMERA JEZERA
19/09/2019

Letošnji jubilejni 20. gorski tek na Grintovec je bil žal tudi zadnji v organizaciji do sedajih marljivih in neutrudnih organizatorjev KGT PAPEŽ iz Kamnika. To je bil za posamezne člane kolesarsko tekaške sekcije našega kluba še dodaten motiv, da se tega teka udeležimo.

Gorski tek na Grintovec slavi kot eden najtežjih gorskih tekov tako v Sloveniji kot širše, zato se ga udeležujejo tudi tekmovalci iz tujine.  K ekstremnim naporom tekmovalcev veliko lahko pripomore vreme, ki je kljub poletnemu času v sredogorju in visokogorju dostikrat nepredvidljivo. Tudi letos je bilo tako, zato so organizatorji zaradi varnosti, namesto na vrhu Grintovca, cilj postavili na Kokrškem sedlu. Kljub slabšemu vremenu je izvedba tekmovanja potekala brez hujših problemov v vseh disciplinah.

Po prihodu na cilj smo si tekmovalci lahko privoščili topel napitek in topel obrok. V domu na Kokrškem sedlu smo se preoblekli in jo kaj hitro zaradi nižjih temperatur, vetra in dežja mahnili v dolino. Ob povratku smo se ustavili še v spominskem parku v Kamniški bistrici ter po razglasitvi rezultatov in podelitvi priznanj najboljšim odšli z upanjem, da se bo v bodoče našel nekdo, ki mu bo organizacija teka na Grintavec izziv. Tekmovalcev bo vedno dovolj.

Galerija.

 

Comments are closed.