20. GORSKI TEK NA GRINTOVEC
15/09/2019
13. DRŽAVNO PRVENSTVO POLICIJE V ODBOJKI NA MIVKI
19/09/2019

PLANINSKI IZLET NA SEDMERA JEZERA

Planinsko pohodna sekcija IPA kluba LJUBLJANA je 14.9. in 15.9.2019 organizirala planinski izlet na Sedmera jezera v Julijske Alpe.

Naš cilj je bil prehoditi krožno pot v okolici Sedmerih jezer in pri tem osvojiti vrhove Velika Zelnarica, Kopica, Tičarica in se čez Štapce vrniti do koče na Planini pri jezeru. Naslednji dan pa se preko planin vrniti v dolino.

V soboto smo se v zgodnjih jutranjih urah dobili na Fužinah, kjer smo se z avtomobilom odpravili do Planine Blato v Bohinju. Avtomobile smo pustili na Planini Blato, kjer nas je pričakalo čudovito sončno jutro. Peš smo se odpravili najprej do Planine pri jezeru, nadaljevali proti Dednem polju, kjer smo se odcepili proti poti, ki nas je vodila do Velike Zelnarice. Po daljšem postanku smo našo pot nadaljevali proti Kopici, Tičarici, kjer smo imeli tudi minutko za kulturo. Vračali smo se čez Štapce in se vrnili preko planine Ovčarije do koče na Planini pri jezeru, kjer nas je pričakala odlična večerja in dobra družba. Naslednji dan pa smo se zaradi slabega vremena (goste megle) vrnili v dolino čez planino Vogar.

Na poti ni bilo nobenih težav.

Zapisala Mateja Udovč

Galerija.

 

Comments are closed.