OBISK PRI IPA KOLEGIH V KRAPKOWICAH, POLJSKA
25/08/2017
DVODNEVNI PLANINSKI POHOD NA KRN
12/09/2017

21. IPA SREČANJE IPA KLUBOV V KALOSCI NA MADŽARSKEM

21. IPA srečanje v Kaloscah na Madžarskem se je letos odvijalo med 17.08.2017 in 20.08.2017. V čast in spomin  na preminulega predsednika IPA Kaloscha Madžarske, Isatvana Kirsherja, se je srečanje preimenovalo v 1. Isatvan Kirsher memorial. Srečanja so se udeležile delegacije Slovaške, Češke, Romunije, Kanade, Madžarske, Srbije, Poljske in Slovenije, ki smo jo sestavljali Emil Oblak, Roman Lazar in Rado Jože Kerč. Ob prihodu v Kaloscho, smo se hoteli pokloniti v spomin na grobu preminulega kolega, vendar smo izvedeli, da njegovo zadnje počivališče še ni urejeno, zato smo sveče pustili pri madžarskih kolegih, da to storijo v našem imenu.

Prvi dan srečanja je bil namenjen sprejemu s strani naših madžarskih kolegov, naslednji dan pa se je pričelo tekmovanje. Letos je sodelovalo 21 ekip, med njimi seveda tudi letos ni manjkala slovenska, ki pa sta se ji pridružila še Kanadčan in Madžar. Star način vojaškega poligona je ostal, vendar so mu dodali manjši poligon in streljanje z lokom na koncu. Vročina je bila neznosna (35 stopinj), a smo kljub temu in dejstvu, da je naša ekipa skupaj štela častitljivih 230 let, na naše presenečenje in presenečenje vseh ostalih udeležencev, dosegli odlično 7. mesto! Po končanem tekmovanju se je prilegla ohladitev v jezeru, ki se nahaja v kraju, kjer smo bivali. Sledilo je družabno srečanje.

Drugi dan je bilo tekmovanje v kuhanju, ki pa se ga zaradi odsotnosti našega glavnega kuharja Vladimirja Ščavničarja, enostavno nismo upali udeležiti in smo se raje prepustili okusom, ki so jih nudili na različne načine pripravljeni golaži, pripravljeni po tradicionalnih receptih različnih evropskih držav. Zvečer je bilo organizirano druženje do jutranjih ur. Po kratki noči pa smo se odpravili na pot proti Sloveniji.

Rado Jože Kerč

Galerija.

Comments are closed.