21. IPA SREČANJE IPA KLUBOV V KALOSCI NA MADŽARSKEM
12/09/2017
OBISK IZ BRAZILIJE
12/09/2017

V petek in soboto 25. in 26.8.2017  je Planinsko pohodniška sekcija IPA kluba Ljubljana, v skladu z letnim načrtom aktivnosti, organizirala in izvedla planinski pohod na Krn.

V petek, v zgodnjih popoldanskih urah, smo se na izlet  odpravili iz Ljubljane in Kranja. Pot smo nadaljevali preko Kranjske gore, Trbiža in Predela vse do Lepene. Na parkirišč pred Domom dr. Klemena Juga smo parkirali vozila in se odpravili proti Planinskemu domu pri Krnskih jezerih. Tam smo po prijetnem družabnem večeru s kulturo za minutko tudi prenočili. V zgodnjih jutranjih urah smo pot nadaljevali na vrh Krn. Vračali smo se preko Gomiščkovega zavetišča, po melišču pod Škrbino na Krnska jezera.

Po daljšem počitku smo sestopili v Lepeno in srečno zaključili prečudovito dvodnevno potepanje po Krnskem pogorju.

Pohoda se je udeležilo 12 članov sekcije in 2 družinski članici. Vreme je bilo sončno, na trenutke celo prevroče. Večino časa pa je bila temperatura idealna za hojo.

Ciljna skupina je bila zelo heterogena glede na starost, psihofizično stanje, predhodna znanja in izkušnje. Bila je zelo aktivna in vodljiva. Udeleženci so vzpostavili odlično vzdušje in si med seboj tudi pomagali. Nad izbiro in izvedbo ture so bili vsi zelo navdušeni, kar so jasno izrazili tudi na zaključni analizi. Izrazili so željo, da organiziramo še več podobnih izletov- pohodov tudi v bodoče.

Izlet sta vodila vodnika  sekcije : Mateja UDOVČ – vodja in Anton VOZELJ – pomočnik

Zapisala: Mateja UDOVČ

Galerija.

 

Comments are closed.