UDELEŽBA NA IPA ALPE ADRIA POHODU V GORE CORTINA D’AMPEZZO
10/11/2019
UDELEŽBA NA SEMINARJU “Virtual Reality Training for Emergency Services”
24/11/2019

24. VOLKSWAGEN LJUBLJANSKI MARATON

Jesenska megla se je počasi dvigala nad Ljubljano, tekači in tekačice pa smo hiteli na osrednji prireditveni prostor vrhunca tekaške sezone, imenovane 24. ljubljanski maraton. Oddaja garderobe, hitro poiskati najkrajšo kolono pred »dixiji« in v štartno cono. Na krajši, 10 km progi so se tekači na štart pognali že ob 9. uri, tisti na 21 in 42 kilometrski preizkušnji pa smo štartali nekoliko kasneje, ko se je ozračje za ta letni čas že zelo dobro ogrelo. Vzdušje pred štartom je bilo, kot vsakokrat, polno pozitivne energije in športnega adrenalina.

Ljubljanskega tekaška praznika se je v nedeljo udeležilo skoraj 13 tisoč tekačev in tekačic, največ je bilo seveda domačih tekačev, več kot 3.500 tekačev pa iz različnih 40 držav. Tako kot vsako leto so bili v Ljubljani najbolj številčno zastopani Hrvati (prijavljenih jih je bilo kar 1.200) in Srbi (748), skoraj 300 pa je bilo na štartu tudi Italijanov. Maratona so se udeležili celo tekači s Salomonovih otokov, iz Kitajske, Južne Afrike in Maroka.

IPA RK Ljubljana smo na 21 km razdalji zastopali trije člani, na maratonski razdalji pa en član. Vsi smo dosegli cilj, rezultati so postranskega pomena. Pomemben je bil užitek ponovnega doživetja odlično organizirane tekaške prireditve, ki jo je spremljala več tisoč glava množica navijačev ob trasi ali kot pravi legenda slovenskih tekačev Dušan Mravlje, »Ljubljanski maraton je skupinski seks«.

DCIM105GOPROG0055994.JPG

 

Comments are closed.