24. VOLKSWAGEN LJUBLJANSKI MARATON
17/11/2019
GLEDALIŠKA PREDSTAVA “Arzenik in stare čipke”
25/11/2019

UDELEŽBA NA SEMINARJU “Virtual Reality Training for Emergency Services”

Med 21. in 25. 10. sem se udeležila seminarja »Virtual Reality Training for Emergency Services«, ki je potekal v IBZ Gimborn v Nemčiji.

         

Seminar je potekal v prijetnem vzdušju, na katerem smo bili slušatelji z Danske, Romunije, Nemčije, Švice, Velike Britanije in Slovenije.

        

Druženje je potekalo na formalnem delu v raznih predavalnicah, kot tudi v popoldanskem in večernem času.

Predavatelji so bili z Metropolitan Police London, Exeter University z Velike Britanije in predstavniki podjetja AUGGMED Project. Predavanje je potekalo v treh sklopih.

V prvem sklopu smo spoznali orodja za pretvorbo fizičnega okolja v virtualni svet. V drugem sklopu smo imeli praktični preizkus pripomočkov in orodij, ki jih v tujini že uporabljajo v Policiji, vojski, reševalci, gasilci, avtošole itd.

        

V tretjem sklopu smo spoznali in preizkusili različno programsko opremo, s katero dizajniramo in spreminjamo scenarije, ki se jih uporablja za specifično področje delovanja in uporabe virtualizacije na različnih nivojih.

        

Vse tematike so bile nadvse zanimive, največji vtis pa je na meni pustilo predavanje predstavnice Metropolitan Police London, ki nam je na virtualnem simulatorju predstavila sodelovanje policije s šolami. Tam se namreč že dlje časa srečujejo z nasiljem vseh vrst, zadnje čase se ukvarjajo tudi z vključevanjem otrok migrantov v njihov šolski sistem.

Na seminarju smo med seboj spletli nova prijateljstva. Prepričana sem, da bomo z nekaterimi v bodoče sodelovali in si izmenjevali dragocene izkušnje.

Na koncu bi se še enkrat lepo zahvalila IPA klubu Ljubljana in PU Ljubljana, ki sta mi omogočili obisk tega zelo zanimivega seminarja, ki je bil hkrati pogled v našo bodočnost. Veselilo bi me, če bi bila nekoč del ekipe implementacije tega projekta v Sloveniji.

Nataša Može

 

Comments are closed.