TEKMOVANJE V LOVU RIB S PLOVCEM V TEKAČEVEM
16/10/2017
PLANINSKI POHOD NA KAMENI ZID IN GOTENIŠKI SNEŽNIK
16/10/2017

Od  IPA Nowy Sacz smo dobili povabilo, da se udeležimo praznovanja ob 25. letnici IPA Nowy Sacz v času od 5. do 8.oktobra 2017. Praznovanja sva se udeležila Miha Corel in Drago Murn s spremljevalkama.

Po dolgi vožnji smo v Nowy Sacz prispeli v večernih urah.  Pričakali so nas domačini. Po nastanitvi v hotelu  so pripravili krajše druženje s prispelimi delagacijami IPA Srbije Zrenjanin, IPA Crne gore Podgorica , IPA Hrvaške Zagreb, IPA Česke , IPA Cipra in Ipa Madžarske.

Naslednji  dan sem se udeležil konference  na temo » Droga in kriminal med šolsko mladino » . Na konferenci so s prispevki sodelovali domači predstavniki policije, predstavniki IPA Črne gore, IPA Hrvaške  in IPA Češke ter predstavniki nevladnih organizacij Poljske.

Za ostale udeležence je bil organiziran ogled policjske postaje Nowy Sacz.

V soboto je bila svečana  akademija v dvorani  Nowy Sacz. Otvoritev se je pričela s prihodom zastave in igranjem poljske himne. Svečanost se je nadaljevala s podelitvijo  številnih priznanj zaslužnim članom. Po končanem uradnem delu je sledil kulturni program, kjer so sodelovali mladi plesalci  sodobnih plesov in policijski orkester s pevci. Po končanem uradnem delu smo li v hotel Litwinski, kjer so nas postregli z tradicionalno poljsko kulinariko.

Po končani večerji  smo predali spominsko darilo našega kluba.

V nedeljo smo se poslovili in krenili nazaj v Slovenijo.

Galerija.

 

Comments are closed.