25. OBLETNICA IPA KLUBA NOVY SACZ
16/10/2017
OBISK KOLEGOV IZ ŠKOTSKE
20/10/2017

PLANINSKI POHOD NA KAMENI ZID IN GOTENIŠKI SNEŽNIK

V soboto 07.10.2017  je Planinsko pohodniška sekcija IPA kluba Ljubljana, v skladu z letnim načrtom aktivnosti, organizirala in izvedla planinski pohod na Kameni zid in Goteniški Snežnik.

Pohod smo pričeli v Gotenici, se po gozdni cesti in nato po lepo uhojeni markirani gozdni poti povzpeli na vrha Kamenega zidu. Tam smo na razgledne točki opazovali lepote širše in daljne okolice.  Pot smo nadaljevali po grebenu Goteniške gore proti Goteniškemu Snežniku. Nekaj časa smo hodili po urejeni, markirani gozdni poti, nato pa smo se držali grebena in jo po brezpotju nadaljevali do glavne ceste. Tam smo se spet vrnili na markirano pot  vse do samega vrha Goteniškega Snežnika.  V Gotenico smo se vračali po isti poti.

V Gotenici so nam uslužbenci Oskrbnega centra predstavili zgodovino, posebnosti in aktivnosti povezane z vasjo Gotenica. Ogledali smo si tudi predstavitveni film.

Skupaj s predstavniki PVD SEVER SE, smo obiskali tudi spominsko obeležje v zvezi z aktivnostmi, ki so potekale v Gotenici in LPE.  Ob tej priliki je g. Bojan KOPAČ tudi predstavil vsebino in namen obeležja.

Vseskozi smo uživali v prijetni družbi in skrivnosti Kočevskih gozdovih…. Spet smo se imeli čudovito!

Izlet sta vodila vodnika Planinske zveze Slovenije  Mateja UDOVČ in Anton VOZELJ

Zapisala: Mateja UDOVČ

Galerija.

 

Comments are closed.