IPA Avstrijska Koroška na obisku v Ljubljani
02/05/2023
Vabilo na planinski izlet v okolico Banja Luke
04/05/2023

Na posebno povabilo madžarskega IPA kluba Debrecen sta se dogodkov ob praznovanju 30. obletnice ustanovitve kluba udeležila sekretar kluba Franc DEBELJAK in podpredsednik kluba Marjan PRAH-PODBORŠKI. Dogodek se je odvijal na območju HORTOBAGYI NEMZETI PARK v prelepem penzionu St. Hubert. Vtise s praznovanja sta prenesla tako:

“Kot je že v navadi, so madžarski kolegi zelo gostoljubni in ustrežljivi. Tudi osebje penziona je bilo zelo ustrežljivo, zelo lepo urejen penzion, prijetne in lepo opremljene sobe. Kot da sva spala v narodnem muzeju, celotna soba v krajinskih slikah.

Gostitelji so se zelo potrudili za naše prijetno bivanje, tako duševno, kulinarično kot tudi izobraževalno. Velik izbor zelo okusne hrane, palinke in vseh ostalih dobrot, ki so nam obiskovalcem polepšale kratko bivanje in nam razširila obzorja in znanje glede zgodovine, narave in ohranjanja kulture na tem delu države.

Tudi uradni del je minil v prijetnem vzdušju in prijetnem okolju penziona st. Hubert. Uradnega dela in počastitve tega dogodka so se udeležili tudi predstavniki madžarske policije, župan, veljaki mesta Hortobagyi, poslanec v madžarske parlamentu in drugi. Od povabljenih gostov iz prijateljskih IPA klubov so se vabilu odzvali predstavniki iz Slovaške, Poljske, Romunije in Slovenije. Kolegi iz Nemčije in Izraela so se opravičili.

V prijetnem vzdušju in lepem vremenu, dobri hrani in palinki je čas hitro minil in kot bi trenil, je bil čas za vrnitev v domovino.”

 

Marjan Prah-Podborški

Comments are closed.