12. gozdni tek in pohod okoli hriba Ajdovščina nad Dolom pri Ljubljani
23/04/2023
30 let madžarskega IPA kluba Debrecen
03/05/2023

IPA Avstrijska Koroška na obisku v Ljubljani

V mesecu februarju nas je naš kolega in prijatelj iz IPA Koroška Avstrije, Ewald Grollitsch, zaprosil za pomoč in sodelovanje pri organizaciji obiska cca 40 oseb v Ljubljani. Večina obiskovalcev je bila iz vrst gasilcev, zato je bila njihova želja obisk in ogled Gasilske brigade Ljubljana in voden ogled mesta Ljubljana.

S pomočjo naših članov, ki so tudi v vrstah gasilcev, smo vzpostavili kontakt z odgovornimi v Gasilski brigadi Ljubljana in se uspeli dogovoriti za obisk in ogled. Ogled mesta smo organizirali preko Turistično informativnega centra Ljubljana.

V soboto, 29. aprila, smo se s skupino iz Avstrije srečali pred poslopjem Gasilske brigade Ljubljana, kjer so nas pričakali službujoči gasilci. Ti so nam izrekli dobrodošlico in nam podrobno predstavili njihovo delo in opremo.

Po ogledu Gasilske brigade Ljubljana smo skupino vodili do pisarne Turističnega centra Ljubljana. Tam smo jim pomagali vzpostaviti stik z vodičem, ki jih je odpeljal na dvourni ogled znamenitosti mesta Ljubljana.

Po ogledu Ljubljane so se prijatelji iz Avstrije odpeljali v smeri Gorenjske, pred tem pa napovedali, da nas konec junija zopet obiščejo z novo skupino.

 

Comments are closed.