DRUŽINSKI PIKNIK IPA KLUBA LJUBLJANA
26/06/2022
DAN SLOVENSKE POLICIJE IN PODELITEV PRIZNANJ PU LJUBLJANA
07/07/2022

Drugi junijski vikend je bil rezerviran za tradicionalni 41. kolesarski maraton Franja. Končno v spet v polnem obsegu, z izjemo petkove vožnje na čas. V soboto so se nekateri naši člani z družinami podali na Ikea family maraton (21km) do Iške Loke in nazaj na Kongresni trg, marsikdo pa si je vzel čas za »makadam« Franjo oz. uradno Barjanko (72km) po ljubljanskem barju.

V nedeljo pa sta na vrsto prišla Maraton Franja BTC City (156km) in Triglav mali matron Franja (97km), ki sta letos na štart privabila okoli 2500 kolesark in kolesarjev.

Člani IPA RK Ljubljana Dušan Bartelj, Igor Bogataj in Matevž Serko so se pomerili na krajši izvedbi. Kolesarje je od štarta do cilja spremljalo sonce in množice gledalcev že na Tržaški in naprej v Dobrovi, Horjulu do Vrzdenca, kjer se je začel 8-kilometrski vzpon s 5-odstotnim povprečnim naklonom, največji naklon je 9 %. Sledil je spust skozi Lučine do Gorenje vasi, kjer se je priključila Veliki Franji.

V cilju pa po dveh letih končno spet »makaroni« in druženje z znanci, ter naključnimi sogovorniki ob mrzlem izotoničnem napitku. Rezultati so seveda vsako leto boljši, vendar so ob takšnem vzdušju, kot ga doživiš na Franji postranskega pomena.

Čez poletje bomo člani IPA RK Ljubljana pridno nabirali dolžinske in višinske kilometre, ter se spet srečali najkasneje na kolesarskem vzponu na Tri kralje ali na Lubnik.

SERVO PER AMIKECO

Matevž Serko

   

rhdr

Comments are closed.