KOLESARSKO NA RAŠICO IN DRUŽINSKI PIKNIK
26/06/2022
41. KOLESARSKI MARATON FRANJA
26/06/2022

V soboto 4. junija 2022 smo po dvoletnem premoru le uspeli organizirati družinski IPA piknik. Še več, tega nam je uspelo kljub nekaterim organizacijskim zapletom organizirati v Spodnjih Gameljnah pri ribiškem domu Sava–Straža. Piknik prostor pri RD Sava Straža, je pravzaprav »naš prostor«. Tisti, ki se piknika udeležujejo in tisti, ki ga organiziramo, vemo, da ima ta prostor pri članicah, članih in naših prijateljih, posebno mesto in svoj čar.

Kljub temu, da nismo bili prepričani, pa je bil odziv članov in članic velik. Izkazalo se je, da smo tovrstna druženja, ki so nam bila omejena zaradi Covida 19, zelo pogrešali. V veliko veselje nam je bilo, da so nas s svojo udeležbo počastili prijatelji iz Poljske (IPA Nowy Sacz), Slovaške (IPA Kosice), Italije (IPA Molfancone in IPA Trsta) in IPA Koroške iz Avstrije. Našemu pozivu so se odzvali tudi iz Društva starodobnih policijskih vozil, ki so s prihodom in predstavitvijo »starih policijskih vozil« med prisotnimi poželi veliko navdušenje. Marsikateremu so tudi obudili spomin na svoje »miličniške« čase.

Letošnji IPA družinski piknik je potekal po že preizkušenem programu. Popestrili so ga tudi člani moto sekcije s svojimi jeklenimi konjički, kolesarji in pohodniki. Tudi za glasbo in dobro voljo je bilo poskrbljeno. Večina je svojo srečo preizkusila na tomboli. Glede na veliko število dobitkov, se je našlo za vsakogar nekaj.

Na zaključku je bilo prijetno poslušati pohvale in videti zadovoljne udeležence. Zahvala za izvrstno organizacijo in izvedbo vsem, ki so kakor koli pripomogli, v največji meri pa Marjanu Prahu P. in Franciju Debeljak.

Obljubili smo si, da se naslednje leto ponovno srečamo še v večjem številu.

Galerija.

 

Comments are closed.