DRUŽINSKI PIKNIK Z UDELEŽBO ČLANOV MOTO SEKCIJE
26/06/2022
DRUŽINSKI PIKNIK IPA KLUBA LJUBLJANA
26/06/2022

V soboto 4. junija 2022 smo po dvoletnem premoru le dočakali družinski IPA piknik. V Spodnjih Gameljnah pri ribiškem domu Sava–Straža smo se člani kolesarsko tekaške sekcije IPA klub Ljubljana zbrali v dopoldanskem času in se z gorskimi kolesi odpravili proti vrhu Rašice. Naš namen je bil prevetriti pljuča in narediti dobro podlago za piknik dobrote, ki so nas pričakale po tri urnem vrtenju pedal.

Točno ob 10h smo se pognali štirje člani Andrej, Miha, Marjan in Dušan. Začeli smo ob Savi po kolovozu do Tacna, zavili na cesto proti Šmartnem pod Šmarno goro in v pogovornem tempu mimo Povodja do Sela pri Vodicah. Tu smo zavili z glavne ceste skozi naselje in se ob robu gozda pred začetkom vzpona ustavili na športnem prostoru SD Strahovica. Tu smo naredili kratek postanek za skupinsko fotografijo še svežih obrazov in čas za obujanje spominov teka na Rašico s startom prav na tem mestu, ki smo se ga nekateri člani v preteklosti že udeležili med njimi tudi naš Miha dan pred tem.

Lepa utrjena gozdna cesta se lepo počasi vzpenja proti sedlu, ki povezuje vas Selo z vasjo Rašica. Vendar se nismo spustili proti vasi Rašica, ker bi bil takšen kolesarski dan prelahak za nas. Na sedlu zavijemo levo po malce strmejši in zahtevnejši poti proti vrhu Staneta Kosca, kjer stoji razgledni stolp in planinski dom Rašiške čete. Ko vsi prisopihamo do vrha, se podamo še na razgledni stop, kjer tekmujemo med seboj kdo bolje pozna hribčke in gore, ki se nam ponujajo na ogled z vseh strani.

Da se odločimo v po kateri poti se bomo spustili do piknik prostora v Sp. Gameljnah, se odvije debata na sončku ob osvežilni pijači pri planinskem domu. Izberemo smer Dobeno in od tam proti vasi Rašica. Spust je imel kar nekaj pravih gorsko kolesarskih vložkov in je primeren res samo za dobro vzmetena kolesa. No če nimaš takega kolesa lahko pričakuješ, da te drvenje po gozdnih potkah dodobra pretrese ali celo da se te »bicikl otrese«.

Od vasi Rašica je spust v dolino proti piknik prostoru enostaven po rahlo zaviti cesti. Ker se je ura bližala uradnemu začetku piknika, se je predsednik Miha odločil za hitri spust, mi ostali trije pa smo zavili še na gozdno potko, kjer smo preizkušali naše spretnosti pri premagovanju ovir. Srečno in brez poškodb vsi prispemo v dolino, kjer nas čaka malce lažji del dneva.

 

Bartelj Dušan

Comments are closed.