43. kolesarski maraton Franja, BTC City Ljubljana
23/06/2024
11. ribiški maraton Rače 2024
30/06/2024

Dne 13. junija 2024 je minilo osemdeset let od uspešnega boja Gorenjskega partizanskega odreda z nemško armado, ki se je odvijal na območju občine Vodice in njeni okolici. V počastitev teh zgodovinskih dogodkov, je Smučarsko društvo Strahovica iz Sela pri Vodicah, v petek 7. junija 2024 organiziralo že 42. gozdni tek po obronkih Rašice za pokal Gorenjskega odreda.

Ljubitelji teka po neokrnjenih gozdnih in makadamskih poteh smo se zbrali na štartu v popoldanskem času, ko je že malce popustila vročina pa vendar zaradi obilice deževja prejšnjih dni, nas je čakal spopad s 5 kilometrsko blatno traso začinjeno s spolzkimi koreninami in skalami.  Na povabilo našega člana in hkrati predsednika Krajevne organizacije Zveze borcev (KO ZB) Vodice tovariša Francija Durič, sva se teka udeležila dva člana IPA kluba Ljubljana, Mihael Burilov in Dušan Bartelj. Ker nama ni bil glavni namen pehanje za visoko uvrstitev, ampak predvsem športno druženje in počastitev na že omenjene dogodke, je kljub temu Mihaela pripeljalo celo na prvo mesto v svoji kategoriji. Organizator ga je ob razglasitvi rezultatov razveselil z medaljo okoli vratu in pri žrebanju daril za udeležence teka, še z glavno nagrado.

Prireditev je bila vzorno speljana, žal pa je bila udeležba tekačev precej skromna. Mogoče pa nas bo drugo leto več, če se nama pridruži še kakšen naš član iz kolesarske tekaške sekcije IPA kluba Ljubljana.

Galerija.

SERVO PER AMIKECO!

Dušan Bartelj

Comments are closed.