DRŽAVNO PRVENSTVO POLICIJE V VZPONU S KOLESI NA TRI KRALJE 2019
10/09/2019
MARATON V LOVU RIB S PLOVCEM “RAČE 2019”
15/09/2019

V nedeljo 8. septembra se nas je pet članov IPA Ljubljana udeležilo 8. Kolesarskega vzpona na Lubnik. Gre za Škofjeloško različico dolomitskih kolesarskih klancev, ki je zelo priljubljen med kolesarji in primeren prav za vsakega kolesarja.  V dobrih sedmih kilometrih se dvignemo za 400 metrov, kar pomeni, da povprečni naklon ni kaj dosti večji od petih odstotkov.

Prireditev se je začela ob 10. uri na Mestnem trgu v Škofja Loki z zaprto vožnjo vse do Podpulfrce, kjer je bil leteči start. Naprej, vse do cilja v Breznici pod Lubnikom, smo se vsak po svojih močeh trudili priti na vrh kar najhitreje. Nismo bili najboljši, pa tudi najslabši ne, zlata sredina. Ker smo se vzpona udeležili prvič nam bo prihodnje leto izziv predvsem izboljšati vsak svoj čas. Ob spustu v dolino pa smo dočakali tudi nekaj dežja. V dolino smo se pripeljali mokri, vendar varno.

Druženje je bilo kljub ne preveč lepemu vremenu prijetno – kot vedno! Prepričan sem, da bomo »vajo« ponovili tudi drugo leto, z boljšim vremenom in večjim številom IPA članov.

Galerija.

 

Comments are closed.