IZLET V ZAHODNO SRBIJO
10/09/2019
8. KOLESARSKI VZPON NA LUBNIK
14/09/2019

DRŽAVNO PRVENSTVO POLICIJE V VZPONU S KOLESI NA TRI KRALJE 2019

Državno prvenstvo policije v kolesarskem vzponu na Tri Kralje je potekalo v nedeljo, 25. avgusta 2019. Start vzpona se je pričel izpred tovarne Impol v Slovenski Bistrici z letečim startom pri Lovski koči na Zgornji Bistrici in končal s ciljem pri hotelu Jakec na Treh Kraljih. Dolžina proge je bila 15,5 km z višinsko razliko 880 metrov in v celoti asfaltirana. Kolesarsko prireditev je organiziralo Športno društvo Koštruni iz Tinja.

Letošnje neprimerno boljše vreme kot lani je prispevalo k rekordnemu številu kolesarjev tako v absolutni konkurenci kot tudi v kategorijah policije. Za policijske lovorike se nas je borilo tudi nekaj članov IPA kluba Ljubljana. V posebni kategoriji ekip, ki se razvrstijo po seštevku časov petih kolesarjev iz istega kluba, smo letos zasedli sedmo mesto od skupno osmih prijavljenih ekip.

Zaradi odlične organizacije domačega športnega društva in ne preveč zahtevne trase vzpona, smo lahko prepričani, da se bo v naslednjem letu na strminah Pohorja potilo še večje število kolesark in kolesarjev.

Bartelj Dušan

Galerija.

 

Comments are closed.