Mednarodne IPA novice Oktober 2024
06/10/2024
Ribiško tekmovanje v organizaciji IPA kluba Celje
08/10/2024

Jesensko ribiško tekmovanje za Pokal IPA kluba Ljubljana 2024

V soboto 14. 9. 2024 smo izvedli jesensko ribiško tekmovanje v organizaciji našega kluba. Na ribniku RD Zagorje se je zbralo 17 ribičev, ki so med tekmovanjem v lovu rib s plovcem ujeli 107.860,00 kg. Prvo mesto je dosegel Drago Vozel, drugi je bil Andrej Dornik in tretji Marjan Kreča. Najtežjo ribo je ujel Aleksandar Jovanović, ki je stehtal krapa težkega 4,230 kg.

Tekmovanje in druženje je potekalo po urniku. Po jutranjem sprejemu tekmovalcev smo žrebali lovna mesta in odšli na tekmovalno traso. V sektorju A je tekmovalo 9 ribičev, v sektorju B pa 8. Dežne kaplje in mrzlo vreme nas nista odvrnila od druženja ob vodi. Po sodnikovem žvižgu smo nakrmili svoja lovna mesta, nato pa med 9.00 in 13.00 uro poskušali prelisičiti čim večje število rib. Ujete ribe se hranijo v posebnih tekmovalnih mrežah do konca tekmovanja, nato jih po tehtanju nepoškodovane vrnemo v njihovo naravno okolje. Tudi ribiški pribor se uporablja po strogih tekmovalnih pravilih tako, da ne ribjemu življu ne pride do poškodb.

Posameznikom so bile za prva tri mesta podeljene kolajne za lov v dveh sektorjih, pokali za najboljše tri v skupni razvrstitvi in pokal za najtežjo ribo.

Tekmovanje in prijetno druženje smo zaključili s kosilom in podelitvijo odličij.

A. Jovanović
IPA klub Ljubljana

Comments are closed.