IPA RIBIŠKA TEKMA V LOVU RIB NA PLOVEC – VABILO
21/09/2016
SREČANJE V MESTU KALOCSA IN OBISK KOLEGA IZ KANADE
22/09/2016

V nedeljo 18. septembra 2016 je organizacijski odbor Bovec maraton v sodelovanju z občino Bovec organiziral kulturno športni vikend. V okviru številnih dogodkov, ki so se zvrstili od petka, 15.9. 2016 do vključno nedelje, 18.9.2016, je bil največji dogodek Bovec maraton. V okviru tega so udeleženci imeli možnost teči na rekreativnem teku v dolžini 8 kilometrov, pol maratonu na dolžini 21 km in maratonu v dolžini 42 km. Daleč največje število udeležencev se je udeležilo pol maratona. Med njimi tudi pet članov IPA kluba Ljubljana (Matjaž, Dule, Emil, Mihael in Urša).

Zadnji Bovec maraton je bil organiziran pred cca. 30 leti. Želja organizatorjev, da ponovno obudijo in organizirajo večji kulturno športni vikend v Bovcu je popolnoma uspel. Poleg številnih športnih aktivnosti tako za mlade kot starejše, smo se lahko seznanili še s kulinariko tega območja in drugimi dejavnostmi Bovca in okolice. Seveda je to območje najbolj poznano ljubiteljem narave in vodnih športov na rekah.

Tako kot vedno je bil promotor in idejni vodja za udeležbo Dule. Na štartu je bilo daleč največ udeležencev pol maratona. Tudi naša ekipa je v celoti bila na tej progi. Glede na konfiguracijo zemljišča je bilo pričakovati, da bo to težji tek. Kljub temu smo ga vsi uspešno opravili. Najbolj zadovoljna med nami sta bila Matjaž in Urša. Urša, je v svoji kategoriji zasedla drugo mesto, Matjaž pa tretje. Bovec maraton je hkrati štel tudi za odprto prvenstvo Slovenije, tako, da sta oba prejela priznanja tudi za rezultat v tem prvenstvu, s tem, da je Matjaž ob razglasitvi prestopil na stopničko za drugo mesto. Obema hvala za lepo promocijo IPA kluba Ljubljana.

Po končanem teku je organizator poskrbel še za dobro malico in pijačo. Za posladek smo prejeli značilno bovško slaščico “bovški kraf”.

Galerija.

 

Comments are closed.