BOVEC MARATON
21/09/2016
KOLESARSKA SEZONA ČLANA
02/10/2016

SREČANJE V MESTU KALOCSA IN OBISK KOLEGA IZ KANADE

V mestu Kalocsa na Madžarskem, je med 18.08.2016 in 21.08.2016 potekalo IPA srečanje, ki smo se ga udeležili Roman Lazar, Vlado Ščavničar in Rado Jože Kerč.

Srečanje, ki so se ga poleg predstavnikov Madžarske in Slovenije udeležili še Čehi, Slovaki, Poljaki, Nemci, Romuni in Kanadčani, je potekalo v posebnem duhu, saj smo zabeležili jubilejno, 20. srečanje IPA, ki je bilo organizirano v tem kraju.

Prvi večer srečanja smo se družili ob prijetni večerji, že naslednji dan pa sta udeležence čakali dve preizkušnji  – streljanje na elektronske tarče in poligon. Slednjega se zaradi manjkajočega enega člana žal nismo udeležili, smo pa zato toliko bolj glasno spodbujali kolege pri premagovanju ovir.

Naslednji dan smo se po zajtrku udeležili proslave ob njihovem državnem prazniku in polaganja vencev, popoldan pa smo si ogledali novi del mesta Kalocsa, kjer ob vodnem stolpu stoji čudovit mestni park. Zadnji večer je potekala slavnostna večerja ob reki Donavi, ki se jo je kljub hudi bolezni udeležil tudi ustanovitelj srečanj v tem kraju, g. Istvan Kirschner in s svojim prihodom požel velik aplavz. Romunski kolegi so ga prijetno presenetili in mu podarili njegov portret mozaik, Poljaki pa so pripravili pano s slikami preteklih srečanj.

Na poti domov se nam je pridružil kanadski kolega Lech, ki ga je naša mala dežela ob zadnjem obisku tako navdušila, da je želel srečanje na Madžarskem izkoristiti še za kratek obisk Slovenije.

Pot proti Ljubljani smo izkoristili za ogled Krajinskega parka Goričko, ki ga je popolnoma očaral. Ker sva tokrat imela več časa za ogled, sva naslednji dan obiskala različne znamenitosti v Ljubljani in okolici ter PP Bežigrad, kolega Marjan Prah Podborški pa ga je zadnji dan obiska popeljal še na ogled Dolenjske.

Srečanje v Kalocsah je bilo kratko, a kot vedno tudi tokrat zanimivo z vidika širjenja obzorij, sklepanja novih poznanstev in krepitev prijateljskih vezi.

Rado Jože Kerč

Galerija

 

Comments are closed.