Tradicionalni pustni ples 2015
22/02/2015
Udeležba na seminarju v Gimbornu
06/06/2015

III. Državno prvenstvo IPA sekcije Slovenije v veleslalomu

IPA klub Celje je uspešno organiziral in izvedel III. državno prvenstvo IPA Sekcije Slovenije v veleslalomu. IPA klub Celje je državno prvenstvo v veleslalomu uvrstilo med prireditve regionalnih klubov članic, ki se po programu Sekcije štejejo med prireditve v so organizaciji IPA Sekcije Slovenija.

Prvotni datum – 6. februar je bil prestavljen na 13. februar, ker je vremenska napoved na dan prvega termina bila izredno neugodna. In vreme se je zaradi svoje muhavosti organizatorjem “oddolžilo” v najboljši možni obliki. Prekrasen sončni dan in okolje Rekreativno smučarskega centra Golte je bila tisti dan najboljša izbira smučarskega dne.

Člani IPA RK Ljubljana smo se na do sedanja tovrstna tekmovanja odzivali v največjem številu izmed prisotnih RK-jev in tako je bilo tudi letos. Dobri športni rezultati posameznikov in ekipe so dober stimulator za številčno udeležbo. Tudi letos je bilo tako, saj se je na tekmovanje prijavilo preko 30 članov, z uvrstitvijo in rezultatom proge pa se nas je letos na listo uvrstilo 24 članov. Med udeleženci pa smo imeli tudi spremljevalce – navijače.

Kot se za dobre organizatorje spodobi, smo tudi letos ob prihodu na spodnjo gondolsko postajo bili deležni dobrodošlice RK kluba Celje, ki nam je pripravil “močan” zajtrk. Po prijavi, pa je bilo potrebno kar hitro v vrsto za vstop v gondolo, ker se vrsta nikakor ni krajšala, začetek starta pa se je hitro bližal.

Ob prihodu na smučišče je ostalo le toliko časa, da se je izvedla ena vožnja za ogrevanje, potem pa smo tisti z prvimi štartnimi številkami že morali na štartni prostor za tekmovalce. Proga je bila za povprečne tekmovalce kar malo preveč “trda” – ledene ploskve, seveda pa je bila za vse enaka in je nudila vsem pravi tekmovalni užitek.

Po tekmovanju je sledilo uživanje v vožnji po belih strminah. Tisti, ki nimamo veliko smučarskih dni v sezoni, smo se do kosila dodobra naužili smučarskih užitkov. Kot se za dobre gostitelje spodobi, je kuhinja hotela na Golteh pripravila različno izbiro jedi, tako, da so zadostili vsem željam in okusom. Po kosilu so nekateri nadaljevali s smučanjem, nekateri pa smo počasi že krenili proti “ledenemu baru”, kjer so že pripravljali vse potrebno za razglasitev rezultatov.

Na razglasitvi je prisotne pozdravil predsednik IPA Sekcije Slovenije, g. Stanislav Ficko, ki je pohvalil organizacijo in številčno odzivnost. Tekmovanja se je udeležilo 91 tekmovalcev iz sedmih regionalnih klubov. Tekmovanje je potekalo v štirih kategorijah in ekipni razvrstitvi. IPA RK Ljubljana je prvo mesto dosegla v dveh moških kategorijah, ekipno pa drugo mesto. Tokrat so bili domačini rezultatsko premočni.

Zaključek čudovitega dne je minil v druženju in proslavljanju uspehov in obljubi, da se srečamo na IV. državnem prvenstvu v veleslalomu.

Mihael Burilov

Comments are closed.