RIBIŠKA TEKMA IPA KLUBA LJUBLJANA V LOVU RIB S PLOVCEM – JESENSKA
07/10/2022
RAB TRAIL 2022
13/10/2022

IPA KLUB LJUBLJANA ORGANIZIRA PLANINSKI IZLET NA KOMPOTELO (KRVAVEC)

Kdaj:  Sobota, 15.10. 2022 ob 6.45 uri
Zbirno mesto:  Ljubljana parkirišče Hofer na Fužinah; Kranj Merkator – Primskovo.
Vodnika: Mateja UDOVČ in Anton VOZELJ
Pot: Označena
Težavnostna stopnja poti: lahka
Primernost: primerna za vse pohodnike, ki lahko hodijo cca 5 ur.
Oprema: hrana in pijača iz nahrbtnika, pohodna obutev, oblačila primerna letnemu času in vremenski napovedi, palice (po želji)
Okvirni časi hoje (ur): cca 5 ur
Prevoz: kombi, osebni avtomobili
Prijave: na tel. 041 322-490, e-mail: udovc.udovc@gmail.com  in 040 353 185 vozelj.anton@gmail.com, do četrtka, 13. 10. 2022.  Pri prijavi obvezno navedite kontaktne podatke ( telefon…) na katerih boste dosegljivi.

Kompotela je vrh, ki se nahaja v krvavškem pogorju. S svojo višino ponuja lep razgled v samo osrčje Kamniško-Savinjskih Alp, od Grintovcev do Ojstrice, dotakne se pa tudi Velike planine.

Pot pričnemo na planini Jezerca na parkirišču. Sprva gre pot preko pašnikov po kolovozu do Kriške planine, kjer pridemo do razpotja. Levo vodi pot mimo vikendov in pastirskih staj do Krvavca in Zvoha, desno pa do vrha Korena, Košutne in našega vrha, do Kompotele. Sčasoma se kolovoz spremeni v planinsko stezo in preide v gozd, kjer se vmes spuščamo in dvigamo. Na levi se nam kaže strm greben Krvavca in Zvoha, pred nami pa gozdno ruševnat svet sredogorja. Po dinamični poti pridemo do planine Koren, kjer stoji planinska koča. Tam je možno dobiti kako hladno pijačo v zameno za prostovoljni prispevek. Poleg je tudi razpotje, naravnost vrh Korena in Kompotela, desno pa delno zahtevna pot preko planine Košutna do vrha Košutne. Gremo naravnost po dolini vse do sedla, kjer že ugledamo kamniške očake in pred njimi našo Kompotelo. Zadnji kos poti poteka delno skozi borovce in ruševje. Potka nas pripelje na vrh, kjer naš pričaka skrinjica s žigom in čudovit razgled na dolino Kamniške Bistrice in okoliške vrhove.

Pijača in hrana iz nahrbtnika.

Izleta se udeležite na lastno odgovornost.

IPA – VABILO NA PLANINSKI IZLET Kompotelo- 15.10.2022

 

 

Comments are closed.