PLANINSKI IZLET – VABILO
01/06/2017
DAN SLOVENSKE POLICIJE – VABILO
03/06/2017

IZLET PP BEŽIGRAD V SPLIT IN SREČANJE S PREDSTAVNIKI IPA RK SPLITSKO DALMATINSKA

V mesecu maju smo se policisti Policijske postaje Bežigrad odpravili na izlet v Split in Trogir. Poleg mestnih  znamenitosti, smo si ogledali tudi Policijsko postajo Split 2, kjer nas je sprejelo vodstvo postaje. Izmenjali smo delovne izkušnje in poklepetali o aktualnih vprašanjih, ki vplivajo na delo policije.

Sledil je ogled Policijske uprave Splitsko –Dalmatinske, kjer nas je sprejel načelnik, gospod Slobodan Marendić. Predstavil nam je delo policistov, problematiko in območje Policijske uprave. Ogledali smo si prostore in delo njihovega  OKC. Ob zaključku je povabil  na ogled varovanja nogometne tekme med Splitom in Dinamom, ki je bila tistega dne. Ker tudi sami izvajamo varovanja v Centru Stožice, smo hvaležno sprejeli povabilo, saj je to odlična priložnost za izmenjavo izkušenj in neposreden vpogled v prakso kolegov v tujini. Ob zaključku srečanja na Policijski upravi, nas je povabil na ogled nogometnega stadiona Hajduk.

Marendić je hkrati tudi predsednik IPA Split, zato je pred samo tekmo dvema predstavnikoma razkazal njihove prostore, ter predstavil organizacijo in naloge njihovega kluba. Razveselil naju je tudi s povabilom IPA Ljubljani, na strelsko tekmovanje, ki bo v letu 2018.

Hrvaški kolegi so nam s toplim sprejemom in odprtostjo za vprašanje ter izmenjavo izkušenj, pričarali čudovit vikend v Splitu.

Galerija.

Rado Kerč

Comments are closed.