DRŽAVNO PRVENSTVO POLICIJE V GORSKEM TEKU
20/11/2016
TRADICIONALNO SREČANJE V ORGANIZACIJI IPA LIGNANO
09/12/2016

SPOŠTOVANE ČLANICE, ČLANI, PRIJATELJI IPA KLUBA LJUBLJANA,

JAKLIČ MARIJ, dolgoletni član IPA Ljubljana in upokojeni delavec policije, ki je bil zaposlen kot kriminalist na PU Ljubljana, prosi za pomoč.

Marij se zdravi na hematološki kliniki KC Ljubljana zaradi akutne levkemije. Zdravljenje vključuje kemoterapijo in lahko se zgodi, da bo zaradi tega zbolel za okužbo, ki se je ne bo dalo pozdraviti z antibiotiki. Edina možnost, ki jo ima je uporaba transfuzije darovalčevih belih krvničk – levkocitov.

Darovalec je lahko vsaka zdrava oseba med 18. in 60. letom (izjemoma tudi starejša), ki ima krvno skupino A ali O, ter dovolj visok hemoglobin. Za začetek bi potrebovali približno 10 darovalcev, ki bi jih pretestirali in izmed njih izbrali tiste, ki so ustrezni. Kasneje se lahko izkaže, da bo potrebno še več darovalcev. V tem trenutku ne vemo, koliko časa bi gospod Jaklič potreboval transfuzije levkocitov.

Vse, ki bi mu radi pomagali, vabimo na testiranje na Zavod RS za transfuzijsko medicino v Ljubljani (Šlajmerjeva 6). Tam boste opravili pregled pri zdravniku, ki bo tudi pregledal krvno sliko in ocenil ali ste primeren darovalec/darovalka.

Pred tem prosimo kontaktirajte njegovo hčerko Matejo Jaklič (tel. 041 981 483), ki bo koordinirala nabor in testiranje ter vodila sezname darovalcev.

 

Comments are closed.