23. POHOD RAZUMA, VOLJE IN MOČI-BRAJNIKOV MEMORIAL 2016
25/06/2016
TEK V SPOMIN NA POLICISTA MAUSER IGORJA
05/07/2016

Na praznično soboto, 25. 6. 2016 je bil v organizaciji Kolesarskega društva Hrastnik organiziran in izveden 19. Vzpon na Kal. Prireditev je tradicionalna, katere se že vrsto let udeležujemo tudi člani IPA kluba Ljubljana. Vzpon na Kal je ena izmed tekem, katere rezultate štejemo tudi za tekmovanje “Pokal IPA kluba Ljubljana”. Tekmujemo pa v kategorijah: IPA moški do 35 let, od 35 do 45 let in nad 45 let. Obstaja tudi enotna ženska kategorija.

Start dirke je v Hrastniku pri upravni zgradbi Rudnika Hrastnik in poteka na relaciji Blate – Kapela Borovšak – smučišče – planinski dom Kal. Proga je dolga 9 kilometrov, višinska razlika je 633 m, maksimalni naklon 12% in je v celoti asfaltirana.

Letošnje prve dirke za “Pokal IPA kluba Ljubljana” se je udeležilo šest članov kolesarske sekcije. Z vzponom se je spopadel vsak s svojo taktiko. Starejši člani so zopet dokazali, da se lahko enakovredno kosajo z mlajšimi.

V cilju je sledilo okrepčilo, po okrepčilu pa razglasitev rezultatov. Marko Rappl je z doseženim rezultatom v svoji kategoriji “master G” dosegel 3. mesto. Po razglasitvi smo se spustili v dolino in opravili analizo tekme z dogovorom, da se vidimo na naslednji dirki, to je “Vzpon na Zasavsko sveto goro”, ki bo v začetku avgusta.

Galerija.

 

Comments are closed.