IPA SEMINAR “WOMEN IN POLICING” V MOSKVI
24/06/2016
KOLESARSKA DIRKA “VZPON NA KAL 2016”
27/06/2016

23. POHOD RAZUMA, VOLJE IN MOČI-BRAJNIKOV MEMORIAL 2016

V petek 17. in soboto 18. junija 2016 je bil v organizaciji ŠD Bled 92 in PU Kranj organiziran in uspešno realiziran že 23. Pohod razuma, volje in moči – BRAJNIKOV MEMORIAL. Navedeno tekmovanje je tudi v letnem načrtu športnih tekmovanj policije, kar temu tekmovanju vsekakor daje dodatno vrednost. Zaradi finančnih težav ob organizaciji tovrstnih tekmovanj, IPA klub Ljubljana na podlagi letnega načrta dela, sodeluje z ŠD Bled 92 in z udeležbo ekipe krije tudi njene stroške udeležbe. Tako smo v letošnjem letu že tretje leto zapored člani bivše ekipe UUP GPU tvorili ekipo IPA kluba Ljubljana in se uspešno preizkusili v tem zelo zahtevnem tekmovanju tako za ekipo kot posameznika v njej.

23. pohod razuma, volje in moči – Brajnikov memorial je bil tudi v letošnjem letu zahteven kot vsa leta do sedaj. Začetek je kot vedno bil na blejskem jezeru s startom v Mali Zaki in plavanjem v dolžini 800 m do Velike Zake. Nadaljevalo se je s kolesarjenjem iz Velike Zake mimo Poljščice pri Bledu v Radovno in nato do Mlačce pri Mojstrani. Gorski pohod je potekal na Jerebikovec čez Mežaklo in naprej do spomenika v Požgani Radovni. Sledila je zelo zahtevna trasa kolesarjenja iz Radovne na Pokljuko do Rudnega polja. Na kolesarski trasi je ekipa reševala tudi test iz splošne razgledanosti. Na koncu prvega dne je bilo še streljanje z MK puško.

Drugi dan tekmovanja se je začel s pohodom iz Rudnega polja mimo smučišča in severno od Viševnika na Srenski preval, od tu pa na Jezerca, Konjščico, Uskovnico, Studor, Staro Fužino do gostišča Kramar pri bohinjskem jezeru. Četrti član je pred odhodom v Bohinj reševal test prve pomoči. Sledilo je veslanje po Bohinjskem jezeru od Kramarja do priveza hostla pod Voglom nato pa nazaj do mostu, kjer je en član splezal po vrvni lojtri na most, druga dva pa sta odpeljala kanu nazaj do gostišča Kramar, kjer so ga skupaj potegnili iz vode. Kolesarjenje je potekalo na trasi Bohinjsko jezero – Bohinjska Bistrica – Kupljenik. Tu se je kolesa odložilo, preobulo in nadaljevalo s pohodom  na Babji zob, Talež, savski most Ribno. Predvideno prečenje reke Save je bilo zaradi previsokega nivoja odpovedano. S tekom čez Ribensko goro mimo golf igrišča hotela Ribno na prireditveni prostor pod Ribensko goro se je tekmovanje skoraj zaključilo. Ostala je samo še praktična naloga, ki pa je vsebovala naslednje: vsak član je moral najprej narediti pet sklec oblečen v neprebojni jopič in s čelado na glavi. Sledilo je streljanje z zračno puško v tarčo (en strel) nato pa z lasersko pištolo plazenje, streljanje leže v tarčo, premik in streljanje kleče v tarčo, zopet premik in stoje streljanje v tarčo. Po zadeti zadnji tarči še kratek tek do sotekmovalca in tako smo s tekmovanjem zaključili.

Težko je opisati občutke po uspešnem zaključku tako težkega tekmovanja kot Brajnikov memorial zagotovo je. Da si brez poškodb in v času organizatorja uspel obvladati vse naloge je svojevrsten rezultat vsakega posameznega udeleženca in potrditev, da je tako fizično kot psihično “jeklen”.

Na koncu se za veliko udeležencev najde tudi priznanje. Vsi smo dobili spominske medalje, majico in propagandni material. Kot ekipa smo bili tretje leto zapored najstarejša ekipa z najstarejšim udeležencem. Za oba “dosežka” smo bili nagrajeni s pokalom.

Galerija slik.

Mihael Burilov

 

Comments are closed.