PLANINSKI IZLET NA HUDIČEV BORŠT – VABILO
18/10/2016
TEKMOVANJE V LOVU RIB S PLOVCEM – SLIVNIŠKO JEZERO 2016
29/10/2016

KOLESARSKI VZPON NA JANČE V SPOMIN NA DAMIJANA KUKOVIČA

V soboto 15. 10. 2016 smo izvedli kolesarski vzpon na Janče v spomin na pred leti tragično preminulega policista PP Litija, Damijana Kukoviča. Izvedbo dogodka smo morali v letošnjem letu dvakrat prestavljati zaradi uskladitve z drugimi dogodki, za piko na I pa je v soboto poskrbelo še vreme. Ali je to edini razlog slabe udeležbe lahko le ugibamo. Zbrali smo se trije “neustrašni” kolesarji in Darko, ki naše tovrstne dogodke spremlja z motorjem. Naš dogodek je s svojo udeležbo podprl predsednik IPA Postojna, kar dokazuje dobro sodelovanje med našima kluboma, Dušan, pa je na vrh Janč prišel od doma in tako opravil tekaški vzpon.

Glede na vremensko situacijo smo relacijo proge prilagodili. Izhodišče je bilo na parkirnem prostoru Hertz Kovina v Šmartnem in po nekaj kilometrih vožnje po asfaltu, smo zavili na makadamsko cesto proti Jančam. Glede na razmočen teren, je pot na enem mestu zahtevala kratko porivanje kolesa ob sebi, vendar nas je relacija navdušila in porodila se je ideja, da naslednje leto, v kolikor bo dovolj interesa, organiziramo vzpon za specialke in gorska kolesa.

Po prihodu vseh na Janče, smo se okrepčali, po okrepčilu pa nadaljevali druženje pri Anžetu, ki je praznoval “okroglo” obletnico rojstva.

Galerija.

 

Comments are closed.