KOLESARSKA DIRKA “VZPON NA SABOTIN 2016”
10/10/2016
KOLESARSKI VZPON NA JANČE V SPOMIN NA DAMIJANA KUKOVIČA
19/10/2016

PLANINSKI IZLET NA HUDIČEV BORŠT – VABILO

IPA klub Ljubljana vabi na planinski izlet na Hudičev boršt (1328 m), v soboto 22.10.2016.

ZBIRNO MESTO: 

Parkirišče pred trgovskim centrom Hofer , Ljubljana, Fužine ob 08.00 uri in parkirišče pred cerkvijo v Preddvoru ob 08.45 uri.

DOSTOP DO IZHODIŠČA:

Po severni obvoznici se zapeljemo na avtocesto proti Kranju. Avtocesto zapustimo na izvozu Kranj vzhod in v prvem krožišču zapeljemo proti Kranju. Nato v naslednjem krožišču, (pri Mercatorju sledimo prometni signalizaciji, ki nas vodi proti Preddvoru in Jezerskem. V Preddvoru se po krajšem postanku zapeljemo po cesti proti izhodiščni točki na parkirišče v Mače. Tam bomo pustili avtomobile in nato peš nadaljevali pot.

OPIS POTI:

Na koncu parkirišča bomo opazili markacije, ki nas usmerijo na širok kolovoz, ki se sprva zložno vzpenja. Kolovoz se višje nekajkrat za kratek čas strmeje vzpne, nato pa nas pripelje do smernih tabel, kjer nadaljujemo levo v smeri Hudičevega. Pot je vseskozi lepo markirana

– sledimo oznakam za Hudičev Boršt. Višje pridemo na razgledne travnike pred ‘gozdnim osamelcem’ – Hudičevim Borštom. Tu se bomo odpočili, naužili razgleda in se pošteno okrepčali. Poznate zgodbo o Hudičevem Borštu?

Po počitku in užitku pa bomo nadaljevali pot po markirani poti proti Javorjevem vrhu. Držali se bomo spodnje poti, ki nas bo vodila pod grebenom proti Sv. Jakobu nad Preddvorom.  Pot je vseskozi zgledno označena in po prijetnem gozdu se bomo spustili proti Sv. Jakobu. Nekoliko nad njim se bomo ustavili na razgledni točki in občudovali čudovit razgled na Storžič in Hudičev Boršt.

Spustili se bomo naprej do  cerkvice Sv. Jakoba in planinske koče Iskra. Nato pa  bomo sledili  markirani poti (ki vmes večkrat preči makadamsko cesto) vse do parkirišča v dolini.

ČAS HOJE: 

Čas hoje je 4 do 5 ur.

TEŽAVNOST:

Delno zahtevna označena pot. Pot je primerna za fizično in psihično pripravljene pohodnike.

OBVEZNA OPREMA:

Vsi udeleženci morajo biti oblečeni in obuti primerno vremenskim razmeram (rezervna oblačila, pohodni čevlji, priporočljive so tudi pohodne palice, kapa in rokavice, rezervna oblačila, perilo,   ustrezna pokrivala…).

POSEBNOSTI:

Racionalno organiziramo in  uporabljamo lastni prevoz. V Preddvoru bomo organizirali tudi prevoz iz ciljne točke na izhodiščno. Hrana in pijača sta iz nahrbtnika, v zavetišču na Hudičevem borštu  pa je možno kupiti odličen planinski čaj in ostale tople in hladne napitke, pijače. Drugih stroškov ni predvidenih.

INFORMACIJE IN PRIJAVE :

 Prijave in informacije do četrtka, 20.10.2016,  Anton VOZELJ tel. 040 353 185, ali na vozelj.anton@gmail.com . Pri prijavah posredujete tudi kontaktno telefonsko številko in e mail.

 

Comments are closed.