Vabilo na potovanje v Bratislavo in Prago
18/04/2024
Sestanek s predstavnikoma šentjakobskega gledališča
25/04/2024

Sredina aprila je že tradicionalno rezerviran termin za istrski maraton. Tako smo se tudi letos na 10. Istrskem maratonu zbrali v nedeljo, 14. aprila. Start in cilj vseh tekov je bil v Luciji pri Portorožu. Preko 4000 udeležencev tega dogodka je  lahko ponovno uživalo v lepotah Primorja. Izjemno topel in sončen dan je dajal bolj občutek poletja kot pomladi.

Zaradi velikega interesa in pa organizacijskih razlogov, so organizatorji število prijavljenih za posamezne teke limitirali. Kot vedno do sedaj je bilo največ prijavljenih za rekreativni tek in pol maraton. Za oba teka so število udeležencev limitirali na 1500. Za maraton je bil limit 300, za otroški tek pa 500 udeležencev. Posebnost letošnjega istrskega maratona je bil razpis v nordijski hoji na 7 kilometrov, kjer so organizatorji predvideli 100 udeležencev.

Prvi so se ob 08:00 uri zjutraj na tek iz Lucije podali maratonci. Trasa maratona je letos potekala na relaciji: Lucija – Portorož – Strunjan – Izola – Koper – Ankaran in po isti poti nazaj. Ob 10.15 je bil štart za ostale. Trasa udeležencev MOL pol maratona in rekreativnega teka na 10 kilometrov je v prvem delu potekala skupaj na relaciji: Lucija – Seča – Portorož. V Portorožu so se udeleženci rekreativnega teka usmerili proti Luciji, Pol maratonci pa iz Portoroža proti Strunjanu in Šaleti, kjer so se obrnili in vrnili v Portorož in Lucijo.

Po podelitvi pokalov najboljšim, je sledil družabni program z Aniko Horvat. Organizator se je tudi letos vsem, ki so pripomogli h uspešni organizaciji in izvedbi maratona, zahvalil s torto. Te je bilo toliko, da smo je bili deležni tudi ostali prisotni. Vsi, ki smo se udeležili istrskega maratona smo si bili enotni, da smo preživeli čudovit dan na obali in nam udeležbo na 11. istrskem maratonu lahko prepreči le poškodba ali bolezen.

Ne spreglejte galerije fotografij!

SERVO PER AMIKECO!

Mihael Burilov
predsednik IPA kluba Ljubljana

Comments are closed.