IPA RIBIŠKA TEKMA ZA POKAL IPA KLUBA LJUBLJANA-VABILO
15/09/2017
PLANINSKI IZLET NA KAMENI ZID IN GOTENIŠKI SNEŽNIK – VABILO
19/09/2017

IPA klub LJUBLJANA tudi letos organizira izlet na Nizozemsko in na nogometni turnir policijskih ekip v mestu Eibergen, kombiniran z ogledom Amsterdama in nekaterih drugih zanimivosti Nizozemske. IPA Ljubljana bo na turnirju zastopana z dvema ekipama (moško veteransko ter moško super veteransko ekipo). Na poti se bomo najprej ustavili ob Kimskem jezeru (Chiemsee) in si ogledali enega od dvorcev bavarskega kralja Ludvika II.

ODHOD:                                                          7.10.2017

ČAS POTOVANJA:                                       7 dni

ČAS ZA PRIJAVO:                                       do zasedbe prostih mest

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV:       40

                                                                                           PROGRAM:

PRVI DAN: sobota, 7.10.2017

Ob 7.00 uri odhod avtobusa s parkirišča Policijske šole v Tacnu. Nato vožnja s krajšimi postanki skozi karavanški predor mimo Beljaka in Salzburga do Kimskega jezera (Chiemsee). Vkrcanje na ladjo in plovba na otok Herren ter ogled enega od dvorcev bavarskega kralja Ludvika II. – Herrenchiemsee (doplačilo) − pomanjšane kopije francoskega Versaillesa. Po ogledih si bomo v eni od bližnjih pivnic privoščili večerjo in požirek ali dva piva. Nočna vožnja mimo Münchna, Nürnberga, Frankfurta in Kölna do mesteca Groenlo na Nizozemskem, kamor bomo prispeli v nedeljo dopoldanskem času.

DRUGI DAN: nedelja, 8.10.2017

Po namestitvi v bungalovih visoke kategorije v turističnem naselju Marveld, prosto za počitek in priprave za naslednje naporne dni. Možna je brezplačna uporaba notranjega bazena v naselju, najem koles, bowling …

TRETJI DAN: ponedeljek, 9.10.2017

Po dogovoru med udeleženci bo organiziran celodnevni avtobusni izlet v enega zanimivejših nizozemskih mest, morda Breda – zelo pomembno mesto v nizozemski zgodovini ali Lelystad – mesto, ki je zgrajeno približno 3 m pod morsko gladino in kjer si je možno ogledati repliko ladje Batavia iz 17. stoletja,  Giethoorn – mesto brez cest – promet poteka po vodi – nizozemske Benetke, Amersford z znano srednjeveško trnjavo ali pa Deventer.

ČETRTI – ŠESTI DAN: torek, 10.10.2017 – četrtek 12.10.2017

Glede na razpored tekem naših ekip je en dan (torek ali sreda) namenjen izletu v Amsterdam in po želji  ogled mesta med vožnjo z ladjo po kanalih, brusilnica diamantov, Rijksmuseum, muzej piva Heineken Experience, muzej voščenih lutk, stadion Ajaxa, četrt rdečih luči, nakupi ter proti večeru povratek proti Eibergnu. V ostalih dveh dneh so med tekmami ravno tako predvideni krajši ogledi v okolici (mlin na veter, coklarna, sirarna itd.) ter druge aktivnosti po dogovoru med udeleženci izleta. V glavnem pa naj bi skupaj vzpodbujali slovenske ekipe k doseganju čim boljših rezultatov. Vsak večer bo v naselju zabava s plesom.

 SEDMI DAN: petek, 13.10.2017

Ob 09.00 uri odhod iz Groenloa proti Sloveniji z enim daljšim postankom in nato odhod proti Ljubljani, kamor bomo prispeli v soboto 14.10.2017 v zgodnjih jutranjih urah.

Cena izleta znaša 300 EUR na osebo in jo je potrebno plačati pred odhodom (100 EUR ob prijavi in 200 EUR ob odhodu na avtobusu).

V ceno je všteto: avtobusni prevozi na vseh relacijah, 4 polpenzioni (zajtrk, večerja) z namestitvijo v bungalovih visoke kategorije v turističnem naselju Marveld v mestecu Groenlo (posteljina je všteta v ceno). Vstopnine za oglede niso vštete.  

Za bivanje v Marveldu naj udeleženci s seboj vzamejo brisače. Za vse udeležence je v turističnem naselju vsak večer organizirana zabava s plesom, možno pa je tudi vsak dan brezplačno kopanje v zaprtem bazenu zato ne pozabite na kopalke.

Vsi interesenti naj prijavo in plačilo izleta čim prej pošljejo na naslov:

Franci Debeljak, e-mail: franci.debeljak@gmail.com ,   ali GSM (041) 450-113          

 

Comments are closed.