NIZOZEMSKA-KIMSKO JEZERO-BAVARSKI GRADOVI
15/09/2017
OBISK ČLANA IPA SEKCIJE BELGIJE IN IPA DTG BELGIJE
25/09/2017

PLANINSKI IZLET NA KAMENI ZID IN GOTENIŠKI SNEŽNIK – VABILO

IPA KLUB LJUBLJANA VABI NA PLANINSKI IZLET

Kameni zid – Goteniški Snežnik, sobota 7.10.2017

ODHOD:  Kranj 06.45 parkirišče pri Mercator centru in Ljubljana 07.00, parkirišče Hofer na Fužinah.  

OPIS POTI: Peljali se bomo iz Kranja preko Ljubljane, kjer se nam bodo pridružili še ostali pohodniki. Nato se bomo po regionalni cesti odpeljali proti Kočevju. V Dolenje vasi bomo zavili desno in pot nadaljevali do Gotenice. Parkirali bomo na parkirišču ob glavni cesti, pot pa nadaljevali peš skozi vas do gozdne poti, ki nas bo počasi pripeljala do ozke uhojene, dobro markirane,  gozdne steze. Pot se nato strmo dvigne in nas pripelje na sedlo pred Kamenim zidom. Povzpeli se bomo na vrh Kamenega zidu, kje je razgledna točka. Vračali se bomo po isti poti preko sedla in jo nadaljevali po robu gore proti Goteniškemu Snežniku. Po uhojeni gozdni poti in delnem brezpotju bomo prečili glavno cesto in se povzpeli na vrh Goteniškega Snežnika. Na izhodiščno točko se bomo vračali po isti poti. Ob povratku bo v Gotenici predstavitev posebnosti vasi in ožjega goteniškega območja.

TEHNIČNE PODROBNOSTI TURE

Višinska razlika:

Najnižja točka pohoda;  550 m

  • Najvišja točka pohoda; Goteniški Snežnik 1289 m
  • Višinska razlika: 739 m
  • Višinska razlika po poti 800 m

ČAS HOJE:  6 ur.

TEŽAVNOST: Lahka označena pot, primerna za vse pohodnike, ki so pripravljeni na 6 ur.

OBVEZNA OPREMA: Vsi udeleženci morajo biti oblečeni in obuti glede na vremenske razmere,  (rezervna oblačila, pohodni čevlji, priporočljive so tudi pohodne palice, kapa in rokavice…). POSEBNOSTI: Hrana in pijača iz nahrbtnika.  Po vrnitvi v Gotenico bo možen obisk bifeja nakup pijače.

STROŠKI IZLETA: organiziran prevoz in stroški predstavitve se krijejo iz sredstev planinsko pohodniške sekcije kluba.

INFORMACIJE PRIJAVE : Do  torka, 3.10.2017, planinska vodnica Mateja UDOVČ, tel. 041 322 490, ali po e mailu udovc.udovc@gmail.com ali planinski vodnik Anton VOZELJ, tel. 040 353 185 ali po e mailu vozelj.anton@gmail.com.

 

Comments are closed.