PLANINSKI IZLET NA KAMENI ZID IN GOTENIŠKI SNEŽNIK – VABILO
19/09/2017
3. BOVEC MARATON
27/09/2017

OBISK ČLANA IPA SEKCIJE BELGIJE IN IPA DTG BELGIJE

V dneh od 18. do 22. septembra se je v Ljubljani mudil Sven Maertens, član IPA Sekcije Belgije in vodja IPA DTG (Defensive Tactics Group) Belgije. Sven se je z inštruktorjema PU Ljubljana Salkičem in Sukovičem srečal na seminarju v Gimbornu, kamor sta na stroške našega kluba odšla omenjena inštruktorja. Vsebina seminarja je bila usposabljanje policistov v tehnikah samoobrambe.

Pobudniki organiziranja DTG skupin na nivoju sekcij so kolegi iz Velike Britanije. S svojimi cilji so uspeli promovirati in ustanoviti tovrstne skupine tudi v drugih državah oziroma sekcijah. V kratkem rečeno, gre za organiziranje redne vadbe članov IPA v samoobrabnih veščinah, predvsem aktivnih članov.

IPA Sekcija Slovenije je že prejela pobudo za organizacijo tovrstne interesne sekcije. Na svoji seji v mesecu septembru je odločila, da IPA Sekcija Slovenija nima organiziranih interesnih dejavnosti in zato kot taka ni zainteresirana za organizacijo DTG skupine.

Sven je obiskal Slovenijo z namenom, da preveri možnost organiziranja DTG skupine v Sloveniji. V ta namen se je s pomočjo Salkiča srečal z določenimi predstavniki policije in IPA organizacije. Z menoj, kot predstavnikom IPA kluba Ljubljana in podpredsednikom IPA Sekcije Slovenije (preko mene je v večini potekalo dopisovanje) se je Sven srečal v četrtek, 21. septembra. Sestali smo se v IPA sobi in v prijetnem razgovoru v večini ponovili že znana dejstva in stališča. Razgovor smo zaključili v dogovoru, da bomo še naprej iskali možnosti sodelovanja in podpore tudi v slovenski policiji za uveljavitev ciljev IPA DTG skupin.

Skupno druženje smo zaključili s kosilom, Svenu pa za spomin dali tudi nekaj artiklov za promocijo IPA kluba Ljubljana.

Comments are closed.