SREČANJE LOKALNIH VARNOSTNIH ORGANOV
27/09/2018
35 LET DELOVANJA IPA LIGNANO BASSO FRIULI
02/10/2018

Nogometna ekipa IPA Ljubljana, za katero so nastopali njeni člani ter policisti iz Generalne policijske uprave in Policijske uprave Ljubljana, se je med 18. in 21. septembrom 2018 udeležila mednarodnega policijskega turnirja v malem nogometu (futsalu) WPFT Gold Cup, ki je potekal v Poreču na Hrvaškem pod okriljem belgijske policijske organizacije Politian.

Na turnirju je nastopalo 25 ekip iz 15 držav. Ekipa IPA Ljubljana je v kategoriji nad 35 let v predtekmovalni skupini D z zmagami nad ekipami iz Moldavije, ZDA, Francije, Romunije, Italije ter neodločenim izidom proti ekipi Kosova osvojila prvo mesto in si priborila napredovanje v izločilne boje 8 najboljših ekip.

V nadaljevanju je po zmagi proti ekipi iz Slovaške v polfinalu z 0-1 klonila proti ekipi iz Romunije, tekmovanje pa sklenila z zmago 5-0 v tekmi za tretje mesto ter tako osvojila končno tretje mesto, za kar je bila nagrajena s pokalom. Ekipa IPA Ljubljana je osvojila tudi obe individualni nagradi, saj je bil Andrej Medvešek z le tremi prejetimi goli proglašen za najboljšega vratarja, Matej Sironič pa z 21 doseženimi goli za najboljšega strelca turnirja.

Ekipo so na tekmovanju zastopali:

Ivan Kapun (GPU UUP),
Zlatko Pincolič (PA GPU),
Andrej Medvešek (PP Ljubljana Vič),
Alen Fugina (SKP PU Ljubljana),
Jure Bauman (PP Ljubljana Center),
Marko Dobaja (PP Ljubljana Vič),
Matej Sironič (IPA).

Galerija.

 

Comments are closed.