III. IPA športne igre 2024 v organizaciji IPA sekcije Romunija – razpis
05/12/2023
Zaključek akcije solidarnostnih pomoči po poplavah
09/12/2023

V ponedeljek 4. 12. 2023 nas je ponovno obiskal naš stari kolega in podpredsednik IPA sekcije Nemčija Philipp Kurz. To je bil zdaj njegov že tretji obisk IPA kluba Ljubljana. Sam pravi, da se tu vedno počuti prijetno in sproščeno, je pa tudi res, da ima njegova soproga slovenske korenine in da zdaj obnavljata hiško v Rogaški Slatini.

Za to priložnost nas je župan občine Dol pri Ljubljani in nekdanji stanovski kolega g. Željko Savič prijazno povabil na obisk te majhne, prijetne, vendar zelo aktivne občine. Kolega Philippa sva na tem obisku spremljala skupaj s Francem Debeljakom. Res je prijetno, ko lahko tujci doživijo delo dobre prakse, vizijo in voljo skupnosti, ki je samo streljaj od Ljubljane. Obiskali smo tudi športni park Stožice, kjer kolega Franc Debeljak nemškemu kolegu prijazno predstavil delovanje kluba in večnamenske športne dvorane.

Razlog tokratnega Philippovega obiska pa je tudi humanitarne narave, ker je IPA sekcija Nemčije našim članicam in članom, ki so bili oškodovani v avgustovskih poplavah, namenila izredno humanitarno pomoč. Sklepno dejanje podeljevanja solidarnostnih pomoči IPA sekcije Slovenija po avgustovskih poplavah je izvedel IPA klub Ljubljana na prostoru policijske akademije v Tacnu. Na pomoč pri izvedbi tega dogodka so nam prijazno priskočili Tanja Zajc Zupan, Cvetka Lumbar, Tina Hribar in Marko Fric. Slednji se prelevil v vlogo fotografa in vodiča po policijski akademiji. Kolegica Tina Hribar je nemškemu kolegu predstavila delovanje strokovne knjižnice v akademiji.

Skupno srečanje s kolegom iz Nemčije smo člani upravnega odbora IPA kluba Ljubljana zaključili na večerji v gostišču Kmečki hram, kjer nam je prijazno osebje postreglo s slovenskimi dobrotami, ki nam vsem najlepše zadišijo v tem zimskem času. Kolega Philipp je bil navdušen.

SERVO PER AMIKECO!

Marjan Prah-Podborški
podpredsednik IPA kluba Ljubljana

Comments are closed.