Obisk podpredsednika IPA sekcije Nemčija
09/12/2023
Terme Snovik – Kamnik d.o.o.
11/12/2023

Zaključek akcije solidarnostnih pomoči po poplavah

V začetku avgusta letošnjega leta so večji del Slovenije prizadela močna neurja, katerih razsežnosti so se razkrile šele njihovem koncu. Naravna katastrofa je prizadela skoraj polovico Slovenije in nastala je ogromna materialna, naravna in na koncu koncev tudi psihološka škoda. V tej katastrofi so veliko materialno in osebno škodo utrpele tudi članice in člani IPA kluba Ljubljana.

V IPA klubu Ljubljana smo takoj, ko je bilo to mogoče, izvedli prve nujne ukrepe in s pomočjo IPA poverjenikov pričeli zbirati podatke o IPA članicah in članih, ki jim je ta naravna katastrofa povzročila takšno ali drugačno škodo. Upravni odbor IPA kluba Ljubljana je na dopisni seji sprejel sklep, da se vsaki članici in članu kluba, ki je v avgustovskih poplavah utrpel večjo škodo, nakaže izredna solidarnostna pomoč v višini 500 €.

Skladno s sloganom IPA mednarodnega policijskega združenja SERVO PER AMIKECO smo se skupaj z IPA sekcijo Slovenija povezali z IPA mednarodnim izvršnim odborom (IEB) in tujimi IPA sekcijami. Odziv je bil hiter. Posamezne tuje IPA sekcije so, vsaka po svojih zmožnostih, na račun IPA sekcije Slovenija nakazale izredno humanitarno pomoč za oškodovane IPA članice in člane v Sloveniji. Tudi IPA mednarodni izvršni odbor je sklenil denarno pomagati.

Poleg IPA mednarodnega izvršnega odbora, IPA sekcije Slovenija in tujih sekcij Avstrija, Švica, Izrael, Črna gora, Norveška, Japonska, Francija in Poljska, je tudi IPA sekcija Nemčija sklenila pomagati, vendar zaradi njihove nekoliko specifične nacionalne zakonodaje, malo drugače, bolj neposredno. V ponedeljek 4. 12. 2023 je Slovenijo in IPA klub Ljubljana obiskal podpredsednik IPA sekcije Nemčija Philipp Kurz, ki je v imenu nemške IPA sekcije desetim članicam in članom IPA kluba Ljubljana osebno predal izredno humanitarno pomoč po 500 EUR.

Člani upravnega odbora IPA kluba Ljubljana smo ta dogodek s pomočjo kolegov iz policijske akademije izvedli na prostoru policijske akademije v Tacnu. Na pomoč pri izvedbi tega dogodka so nam prijazno priskočili Cvetka Lumbar, Tina Hribar in Marko Fric. Slednji se prelevil v vlogo fotografa in vodiča po policijski akademiji. Kolegica Tina Hribar je nemškemu kolegu predstavila delovanje strokovne knjižnice v akademiji. Članica upravnega odbora kluba Tanja Zajc Zupan je s citrami poskrbela, da je dogodek dobil dodatno dimenzijo.

Predsednik IPA kluba Ljubljana Mihael Burilov je v svojem nagovoru izpostavil dejstvo, da naše članice in člani nikoli ne bodo pozabljeni, sploh pa ne v težavah in katastrofah, kot je bila letošnja. Z največjim veseljem in častjo smo in bomo pripravljeni, da v najtežjih trenutkih, skladno z zmožnostmi, pomagamo članicam in članom. Četudi klubska denarna pomoč ne more biti velika, pa so in bodo moralna, čustvena in delovna pomoč toliko večje, kar pa vsakemu prizadetemu sočloveku v najtežjih trenutkih pomaga in odtehta največ. To je še ena potrditev, da članice in člani niso pozabljeni.

Podpredsednik IPA sekcije Nemčija Philipp Kurz je izpostavil dejstvo, da smo vsi kolegi in da so vse članice in člani v njihovih mislih in da članice in člani, ne glede na takšne in drugačne zmožnosti, vedno ostajajo naši kolegi in prijatelji, zaradi česar v najtežjih trenutkih stopimo skupaj in da z zmožnostmi, ki jih imamo, pomagamo v vseh segmentih.

SERVO PER AMIKECO!

Marjan Prah-Podborški
podpredsednik IPA kluba Ljubljana

Comments are closed.