Iskrene in najlepše želje ob prazniku dneva žena
07/03/2024
Občni zbor članic in članov IPA kluba Ljubljana
18/03/2024

IPA klub Ljubljana je v počastitev dneva žena v četrtek 8. 3. 2024 v Šentjakobskem gledališču organiziral ogled gledališke predstave z naslovom »Seksualna perverzija«. Ansambel Šentjakobskega gledališča je predstavo izpeljal z odliko, kar je po končani predstavi potrdilo tudi zadovoljno občinstvo. Pohvale so prihajale tako s strani občinstva, kot tudi s strani igralcev. Po izjavah slednjih, jim je to dalo poseben zagon za brezhibno izvedeno predstavo.

Priznati je potrebno, da je bila ta predstava malce drugačna. Tako po tekstu, kot tudi po sami izvedbi. Mogoče je katero gledalko in gledalca prav to malo zmotilo, vendar nas je ta predstava ravno prav silila iz območja varnega udobja k premisleku o odnosih, ki tako močno zaznamujejo naša življenja. Ameriški dramaturg oz. avtor David Mamet humor mojstrsko vodi od prikritega smeha, preko grenkega nasmeha do glasnega smeha, na trenutke pa tudi do tragike. In točno takšno je tudi življenje zunaj odra.

Tik po zaključku predstave so udeleženke dogodka v dar prejele dehteče nageljčke, za tem pa je sledilo zdaj že tradicionalno prijetno druženje in kramljanje gledalk in gledalcev z igralci in predstavniki Šentjakobskega gledališča, seveda ob okusnem prigrizku in kozarčku penine.

Gledališka dvorana je bila tudi tokrat popolnjena do zadnjega kotička in veseli nas, da so tovrstne prireditve pri članicah in članih dobro sprejete in obiskane.

SERVO PER AMIKECO!


Comments are closed.