15. GORSKI TEK IN POHOD NA MUROVICO – VABILO
07/03/2017
GLEDALIŠKA PREDSTAVA V POČASTITEV DNEVA ŽENA
15/03/2017

PLANINSKI IZLET NA DONAČKO GORO – VABILO

IPA Klub Ljubljana vabi v soboto 18.3.2017 na planinski izlet na Donačko goro (884).

Zbirno mesto: Parkirišče pred trgovino Hofer na Zaloški ( pri obvoznici ) ob 07.30 uri in od 09.45 do 10.00 na izhodišču Sv. Jurij pri Rogatcu.

Opis poti: Z osebnimi prevoznimi sredstvi se bomo odpeljali iz Ljubljane po avtocesti do izvoza Dramlje. Od tam bomo nadaljevali pot preko Šentjurja pri Celju proti Rogaški Slatini in naprej proti Rogatcu. V Rogatcu bomo zavili proti Sv. Juriju in tam parkirali vozila.  Od cerkve Sv. Jurija  nadaljujemo pot  v  desno  in nato naprej pod južnim pobočjem do krajšega odseka z jeklenico, ki nas pripelje na greben.  Po grebenu se povzpnemo na vrh Donačke gore, nato pa pot nadaljujemo proti Rudijevemu domu in nazaj na izhodišče. Pot nas bo vodila tudi mimo cerkve sv. Donata.

Čas hoje: od 3 do 4 ure.

Težavnost: lahka označena pot, z detajlom cca 20 m jeklenice. Pot je primerna za vse , kondicijsko pripravljene, pohodnike.

Oprema: osnovna pohodniška oprema, ki pa naj bo prilagojena vremenskim pogojem (zunanji temperaturi in drugim vremenskim vplivom). Pohodne palice ( če jih uporabljate..).

Posebnosti: ogled čebelnjaka in predstavitev pridelave meda, medenih izdelkov..; V Rogaški Slatini ogled Aninega muzeja; možna tudi degustacija donata. Hrana in pijača načeloma iz nahrbtnika. Rudijev dom je odprt, kjer je možno kupiti pijačo in  toplo hrano.

Prevoz:  Naknadni dogovor. Možen bo tudi organiziran prevoz ( glede na število udeležencev, želje in potrebe).

Stroški izleta: odvisni glede na število udeležencev. Obisk Aninega muzeja z degustacijo donata cca 4 evre na osebo.

Informacije in prijave: prijave  sprejema vodnik Anton VOZELJ, do srede 15. marca 2017, na telefon 040 353 185, ali na po e mailu vozelj.anton@gmail.com ( obvezno vpišite telefonsko številko, na kateri boste dosegljivi).

 

Comments are closed.