PLANINSKI IZLET NA DONAČKO GORO – VABILO
11/03/2017
TRADICIONALNI IPA PUSTNI PLES 2017
15/03/2017

GLEDALIŠKA PREDSTAVA V POČASTITEV DNEVA ŽENA

IPA klub Ljubljana je v počastitev dneva žena dne 10.3.2017 organiziral ogled gledališke predstave “Ti nori tenorji”. Tokrat je IPA klub organiziral ogled gledališke igre v Šentjakobskem gledališču v Ljubljani, kjer smo že prejšnja leta razveseljevali naše članice in člane ter prijatelje z organizacijo ogledov gledaliških predstav.

Tudi ta igra ni bila izjema, saj so bili vsi navzoči navdušeni nad komedijo, ki so si jo ogledali.

Ken Ludwig je mednarodno priznan dramatik, čigar besedila so uspešnice na Broadwayu, v londonskem West Endu in širom po svetu. Številna njegova dela so prevedena v več kot dvajset jezikov.

Ti nori tenorji je vrhunska, mojstrsko napisana in spretno prevedena komedija zmešnjav, polna duhovite in iskrive situacijske in besedne komike. Ob uprizoritvi v New Yorku so jo med drugim označili kot “eno redkih dobrih fars še živečega avtorja”.

Vsebina uprizoritve, ki jo je za Šentjakobsko gledališče Ljubljana zrežiral Gojmir Lešnjak Gojc, se je vrtela okrog gostovanja slavnega in priljubljenega tenorista svetovnega slovesa Tita Merellija, ki ga oboževalci ljubkovalno naslavljajo tudi Il Stupendo. Vodstvo opere, osebje prestižnega hotela in celotno mesto nestrpno pričakujejo njegov prihod. Direktor opere ga pričakuje predvsem kot odrešenika in rešitelja zavožene sezone, njegovi oboževalci, v prvi vrsti hotelski gospodinjec, hči direktorja opere, predsednica sveta opere in sopranistka Diana pa si želijo bližnjega srečanja z njim. Toda stvari niso tako enostavne, kot so videti na prvi pogled!

Merelli, velika svetovna zvezda, je kot se za zvezde njegovega kova spodobi, zelo muhast in svojeglav. Njegova žena, pohotna kokoš, ki nima kaj dosti od moža ni več kos zvezdnikovemu načinu življenja. Ob njej si želijo Titove pozornosti še tri malo prej omenjene pohotnice, direktorjeva hči Maggie, sopranistka Diana in predsednica sveta opere madam Julija. A direktor Saunders ima s svojim pomočnikom Maxom rešitve za vse in vsakršne zaplete.

Skratka predstava, ki si jo je bilo vredno ogledati!

Po zaključku predstave smo člani IPA kluba Ljubljana prisotnim damam podarili nagelj, zatem pa je bila pogostitev in veselo druženjev z igralci in igralkami..

Galerija.

Comments are closed.