Vabilo na planinski izlet na Malo Ojstrico in Moličko planino
20/07/2023
Pomoč članom žrtvam nedavnih poplav
09/08/2023

Planinski izlet na Korošico in Moličko peč

Planinsko pohodniška sekcija IPA kluba Ljubljana je v soboto 29. 7. 2023 izvedla planinski pohod na Korošico in Moličko peč. Prvotno je bil planiran dvodnevni izlet, ki je zajemal še obisk Ojstrice in Male Ojstrice, vendar pa smo ga zaradi znanih težav s prenočitvijo (še neobnovljena pogorela koča na Korošici) skrčili na en dan.

Prav tako pa je bilo zaradi močnih neurij v tem času in poškodovanih komunikacij, potrebno opraviti ogledno turo za pripravo na samo izvedbo pohoda. Na ogledni turi sem ugotovil, da je prvotno zamišljena lovska pot iz Podvežaka mimo lovske koče in Vodotočnika na Korošico tako poškodovana, da je delno neprehodna in nevarna za uporabo. Zato smo traso prilagodili in pot pričeli na zgornjem parkirišču na Podvežaku.

Šli smo mimo koče na Podvežeku čez prag na Moličko peč. Tam smo po daljšem postanku nadaljevali krožno pot proti Mali Ojstrici in Korošici. Na sedlu smo imeli postanek in uživali v prečudovitih razgledih po okoliških gorah in hribovju. Vračali smo se po krožni poti do koče na Podvežaku. Po počitku pa smo pot nadaljevali do lovske koče in razgledne točke pred vstopom na Lovsko pot do Korošice. Nato smo se vrnili na izhodiščno točko in se vrnili domov.

Pohoda se je udeležilo 5 članov IPA sekcije Ljubljana.

SERVO PER AMIKECO!

Anton Vozelj

Comments are closed.