DOBRODELNI TEK – “3. MAUSOV TEK”
14/07/2018
71. IPMC SREČANJE
21/07/2018

PLANINSKI IZLET NA PLANJAVO IN SREBRNO SEDLO

Dne 14.07.2018 je bil, v organizaciji IPA kluba Ljubljana – planinska pohodniška sekcija, organiziran in izveden pohod na Planjavo in Srebrno sedlo.

V zgodnjih jutranjih urah smo se z osebnimi avtomobili  odpravili iz Zg. Bitenj in Ljubljane v Kamniško Bistrico in naprej po makadamski poti do Jermance. Na parkirišču smo parkirali vozila in pričeli z načrtovano turo.

V uvodu sta vodnika predstavila turo, posebnosti na njej in opozorila na varnost pri  hoji. Predstavila sta tudi Kamniško Savinjske alpe s širšo okolico. Nato smo pot nadaljevali po urejeni planinski poti mimo Pastircev na Kamniško sedlo. Po krajšem počitku smo pot nadaljevali proti Planjavi in Srebrnem sedlu.  Na križišču tik pod vrhom Planjave pa se je zgostila megla  zgostila, tako da smo pot nadaljevali po spodnjem  robu proti Srebrnemu sedlu oz. Ojstrici.  Na zadnjem robu pred odcepom za Srebrno sedlo pa so se vremenske razmere tako poslabšale, da smo se po krajšem počitku vrnili nazaj  na Kamniško sedlo.  Od tu, pa smo zaradi poslabšanja vremenskih razmer, po krajšem počitku nadaljevali pot do Jermance.

Navkljub temu, da smo turo zaključili tik pred ciljema, smo vseeno doživeli prečudovit nepozabni visokogorski planinski dan. Pestrost vremenskih razmer, flore, favne in obiskovalcev gora nas je povsem prevzela, navdušila in očarala.  Ampak smo vseeno dosegli cilj, vrnili smo se zdravi, veseli, polni lepih doživetij z obljubo, da naslednjič spet gremo tja gor…..pridružite se nam.

Pohoda so se udeležili naslednji člani planinsko pohodniške sekcije:

  • Udovč Mateja,
  • Vozelj Anton,
  • Keček Jože
  • Keček Cvetka
  • Plazar Jože
  • Dušan Vinter
  • Jožica Vinter(družinski člani)

Izlet sta vodila vodnika  sekcije : Anton VOZELJ – vodja in – Mateja UDOVČ pomočnica

Zapisal:  Anton VOZELJ

Galerija.

 

 

Comments are closed.