4. MEMORIAL DAMIJANA KUKOVIČA – KOLESARSKI VZPON IN POHOD NA JANČE
31/08/2022
30 LET DELOVANJA IPA REGIONALNEGA KLUBA NOWY SACZ – POLJSKA
07/10/2022

PLANINSKI IZLET V KARNIŠKE SKALE (Gartnerkofel, Avstrija), 2195 m – VABILO

Ipa klub Ljubljana  vabi, v soboto, 17. septembra 2022, na planinski izlet na Krniške skale v Karnijskih Alpah, tik nad Mokrinami (Nasffeldom). Izhodišče ture je na prelazu Mokrine. Na vrh vodijo dve poti: ena bolj zahtevna (plezanje I. stop., brez varoval) po zahodnem grebenu, druga pa je nezahtevna in vodi preko pašnikov in smučišč na prelaz Gartner Sattel in na vrh. Z vrha so lepi razgledi daleč na okoli: na obsežna smučišča spodaj, proti zahodu na Karnijske Alpe, proti jugovzhodu na Zahodne Julijce. Tura ni zahtevna in je primerna za vse pohodnike. Za zainteresirane je variantno na voljo težja plezalna pot.  Povratek krožno nazaj v izhodišče.

Zbirno mesto:  v soboto 17.9.2022 Ob 6.15 Ljubljana parkirišče Hofer na Fužinah;  Kranj        ( Kokrica 6.45)

Vodnika: Mateja UDOVČ in Anton VOZELJ

Pot: Označena

Težavnostna stopnja poti: lahka; varianta  zahtevna;

Primernost: primerna vse pohodnike;  težja varianta za kondicijsko in tehnično dobro pripravljene  pohodnike

Oprema: čelada, primerna pohodna obutev, oblačila primerna letnemu času in vremenski napovedi, palice (po želji) hrana in pijača iz nahrbtnika

Okvirni časi hoje (ur): cca 5 ur

Prevoz: kombi, osebni avtomobili

Malica iz nahrbtnika, oprema in oblačila primerna za visokogorje in vremenske razmere. Za vzpon po plezalni poti potrebna čelada.

Prijave: na tel. 041 322-490, e-mail: udovc.udovc@gmail.com  in 040 353 185 vozelj.anton@gmail.com, do srede, 15.9. 2022.  Pri prijavi obvezno navedite kontaktne podatke ( telefon…) na katerih boste dosegljivi.

Izleta se udeležite na lastno odgovornost.

Comments are closed.